Kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) avustaja Helena Eronen jatkaa työssään. Uusi Suomi tavoitti Erosen tiistaina sen jälkeen, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti erottaa Hirvisaaren ryhmästä viideksi kuukaudeksi.

- Jatkan tässä työssä. Ja piste, Eronen sanoo.

Päätös jatkamisesta syntyi Erosen mukaan James Hirvisaaren kanssa käydyn keskustelun jälkeen. Tänään esitettyyn vihjaukseen Erosen oman kirjoituksen laittomuudesta hän vastaa huvittuneena.

- Voin syytellä itseäni, mutta olen erittäin ylpeä siitä, että James on noin rohkea. Hän tekee sen, minkä kokee oikeaksi, Eronen sanoo Uudelle Suomelle.

Hirvisaari on kertonut, ettei koko Erosen asemaa käsitelty tänään ryhmän kokouksessa, vaan erottamispäätös ilmoitettiin suoraan. Aiemmin eduskuntaryhmä oli kääntynyt sen kannalle, että Hirvisaaren olisi pitänyt erottaa Eronen.

Eduskuntaryhmillä ei ole valtaa erottaa kansanedustajien avustajia, jotka ovat työsuhteessa eduskuntaan mutta heidän lähin esihenkilönsä on kansanedustaja.

- Tämä on paisunut julkisesta myllytyksestä järjettömiin mittasuhteisiin, Eronen kuvailee.

Rikosvihjaus

Helena Eronen jätti viime perjantaina tutkintapyynnön Varsinais-Suomen poliisille Turun Sanomista, jonka hän katsoi loukanneen kunniaansa hihamerkkikirjoituksen uutisoinnissa.

Kielteinen päätös esitutkinnan aloittamisesta tuli Eroselle postissa tänään. Eronen pitää päätöksentekoa "ripeänä" ja itse päätöstä "kummallisena".

Tänään Turun Sanomien haastattelema tutkinnanjohtaja Markku Kukko perusteli tutkimattajättämispäätöstä Erosen poliittisella toiminnalla. Kukko vihjasi, että Eronen on saattanut syyllistyä itse rikokseen hihamerkkikirjoituksellaan.

-Olen laittanut sen [päätöksen] juristille, joka plärää sen läpi. Minulle on toinen asiantuntija jo sanonut, että päätös vaikuttaa erikoiselta, Eronen sanoo.

Uusi Suomi luki tänään puhelimessa Turun Sanomien jutun, jossa kuvaillaan poliisin vihjaus rikosepäilystä. Eronen puhkesi sitaatin jälkeen nauramaan.

- Koko juttu on niin älytön, Eronen kommentoi ja kertoo, ettei Helsingin poliisi ole ollut häneen yhteydessä rikosasiassa.

Helena Eronen uskoo, että poliisi ei halua tutkia rikosilmoitusta ja siksi pyrkii kääntämään tilanteen häntä vastaan. Poliisin päätöksessä selitetään Erosen mukaan usean sivun verran, miksi hänet on tulkittava poliittiseksi toimijaksi "tai sellaiseksi haluavaksi".

- Tässä on ilmeisesti keksitty, että kun minut tehdään poliittiseksi toimijaksi, koko homma saadaan laukeamaan, Eronen arvelee.

Onko kyseessä poliisin tarkoitushakuinen toiminta?

- Minulle jäi sellainen maku. Niin paljon käytettiin rivejä perusteluun.