Poliisihallitus on ilmoittanut ottaneensa tutkintaan Helsingin ulkomaalaispoliisin seminaaridiat, joita on pidetty rasistisina ja stereotyyppisinä.

Uusi Suomi kertoi tapauksesta eilen keskiviikkona . Komisario Heli Aaltonen esitti keskiviikkona Helsinkiin kadonneet -seminaarissa kuvia, joihin oli luotu esimerkkitapauksia paperittomista ihmisistä, jollaisia poliisikin kohtaa ollessaan tekemässä esimerkiksi ravintola- tai työmaatarkastuksia. Dioissa esiintyi muun muassa moniavioinen somali ja ”viinaan menevä” virolaisduunari. Lue lisää: Poliisi vastaa kohuun paperittomien kuvista

Aaltosen mielestä kuvissa ei ollut kyse etnisestä profiloinnista tai rasismista. Poliisihallitus kuitenkin tutkii asian.

”Poliisihallituksen laillisuusvalvonta on ottanut käsittelyynsä eiliseen @HelsinkiPoliisi ulkomaalaispoliisin tilaisuuteen liittyvän kantelun. Poliisin on turvattava kaikkien perus- ja ihmisoikeuksia. Rasisimille on nollatoleranssi”, Suomen poliisi twiittaa.

Muun muassa pakkopalautuksia vastustava Stop Deportations -aktivistiryhmä pitää poliisin seminaarikuvia osoituksena arkipäivän rasismista. Samoin Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila toteaa, että kuvat uusintavat rasistisia stereotypioita.

Alla twiittejä aiheesta.