Helsingin poliisi antaa pikkujoulujen viettäjille ohjeita.

– Baaritiskillä edellä asioivan tunnusluku on varsin helppo urkkia ja sopivalla hetkellä pankkikortti voi joutua vääriin käsiin. Turvallisempaa olisi ottaa matkaan sopiva määrä käteistä ja jättää kortit kotiin, kehottaa rikosylikomisario Tuomo Lotta tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa, että pikkujoulukausi on kulta-aikaa myös taskuvarkaille ja pin-koodien urkkijoille. Taskuvarkaat iskevät pääasiassa ravintoloissa, joissa juhlakansaa on paljon. Laukusta ja lompakosta on siis syytä pitää huoli.

Lisäksi poliisi haluaa muistuttaa pikkujoulujen viettäjiä siitä, että ”Uber-taksikuljetukset ovat lainvastaisia”.

– Asiasta on Helsingin hovioikeudessa annettu syyskuussa tuomiot kahdesta eri tapauksesta. Kuljettajien todettiin syyllistyneen luvattoman taksiliikenteen harjoittamiseen. Toiminnan harjoittaminen edellyttää taksilupaa. Mikäli poliisi havaitsee tällaisen ajon, niin ajoon puututaan ja asiasta tehdään rikosilmoitus, poliisi muistuttaa.

Edessä on vilkas pikkujouluviikonloppu.

– Myös niin sanottuja pimeitä takseja on syytä välttää, sillä poliisille tulee erityisesti pikkujouluaikaan ilmoituksia tapauksista, joissa pimeisiin takseihin luottaneet ovat menettäneet omaisuuttaan, poliisi myös ohjeistaa.