Poliisi törmäsi erikoiseen rattijuopumustapaukseen Oulussa, kun samaa autoa oli ajanut peräti kaksi päihtynyttä kuljettajaa saman matkan aikana. Toinen puhalsi poliisin alkometriin 3,54 promillen lukemat.

Paikalle meni sairaankuljetusyksikkö, joka oli saanut hätäkeskukselta tehtävän hoitaa kesken ajon sairauskohtausta saanutta kuljettajaa. Perillä kävi kuitenkin ilmi, että kyse ei ollut sairauskohtauksesta, vaan törkeästä rattijuopumuksesta, joten paikalle hälytettiin myös poliisi.

Poliisi luonnehtii tiedotteessaan tapausta poikkeavaksi. Ensin naiskuljettaja oli ajanut auton Haukiputaalta Ouluun Linnanmaalle, mutta kuljettajan vahvan humalatilan vuoksi välillä autoa oli joutunut ohjaamaan myös matkustajan paikalla istunut mies, joka myös oli humalassa.

Lopulta naiskuljettaja oli nukahtanut ja ajamisessa avustanut mies oli siirtynyt kuljettajan paikalle ja ajanut auton tien sivuun.

Nainen puhalsi poliisin alkometriin 3,54 promillea ja mies 1,5 promillea.

–Henkilöauton takapenkillä matkustivat lisäksi kolmas henkilö ja koira, jotka eivät osallistuneet auton kuljettamiseen. Poliisi tutkii asiassa liikenneturvallisuuden vaarantamista ja kahta törkeää rattijuopumusta, poliisi toteaa tiedotteessaan.