Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen tyrmää huumausaineiden käytön rangaistavuuden poistamisen.

”Poliisi näkee huumausaineisiin liittyvässä maailmassa kuolemaa, väkivaltaa, hyväksikäyttöä, prostituutiota, perheiden hätää, vanhempien tuskaa ja ylipäätään rikoksia. On hirveän vaikea hyväksyä mitään liberalisointia, mikä liittyy huumausaineisiin”, hän linjasi MTV:n Uutisekstrassa lauantaina.

Kannabiksen käytön dekriminalisointia eli rangaistavuuden poistamista koskeva kansalaisaloite etee eduskuntaan, sillä se keräsi tarvittavat 50 000 allekirjoitusta.

Lue myös:

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo vahvisti keskiviikkona puolueen linjan, jonka mukaan minkään huumeen käytöstä ei pitäisi rankaista. Sen sijaan huumekauppaa vihreät ei sallisi. Vihreiden runsaasti keskustelua herättänyt linja nousi esiin juuri kannabiksen käytön dekriminalisointia koskevan keskustelun yhteydessä.

Lue lisää:

Poliisiylijohtajan mukaan rangaistusten poistaminen lisäisi rikollisuutta. Se voisi hänen mukaansa lisätä myös myönteisiä asenteita huumeita kohtaan.

”Tietysti olemme huolissaan tällaisen dekriminalisoinnin mahdollisista vaikutuksista. Valitettavasti on niin, että huumeet ja siihen liittyvä rikollisuus ovat lähes poikkeuksetta järjestäytyneen rikollisuuden käsissä”, hän kommentoi.

Lue myös:

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin vaati lauantai-iltana sisäministeri Maria Ohisalon eroa poliisiylijohtajan ulostulon jälkeen.

”Mielestäni sisäministeri Maria Ohisalon pitäisi erota. Syynä avoin huumemyönteisyys ja suoranainen huumeiden markkinointi nuorille. Myöskään poliisin ylin johto ei kannata sisäministerin huumeiden vapauttamispuheita”, hän kirjoitti Twitterissä.

Lue myös: