Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kommentoi tiedotteessa Yle Uutisten tänään uutisoimaa asiakirjaa koskien ”Operaatio Korpea”, jonka puitteissa on Ylen mukaan suunniteltu halukkaiden suomalaisten tuomista kotimaahan Syyrian al-Holin leiriltä.

Asiakirja oli Kolehmaisen allekirjoittama.

”Olen aiemmin todennut, että minulla ei ole ollut tiedossa ulkoministeriön suunnitelmien sisältöä al-Holissa olevien suomalaisten hakemiseksi. Poliisihallitus ei ole myöskään saanut virallista ulkoministeriön virka-apupyyntöä tai muuta pyyntöä aiheesta. Poliisihallituksen asiantuntijat ovat luonnollisesti olleet mukana ulkoministeriön vastuulla olevassa suunnittelussa”, Kolehmainen sanoo Poliisihallituksen tiedotteessa.

Kyseessä on salassa pidettävä poliisin omaan varautumiseen liittyvä suunnitelma, Poliisihallitus kertoo Ylen uutisoimasta asiakirjasta.

Kolehmainen sanoi aiemmin Ylelle, ettei hänellä ole sellaista tietoa, että jonain tiettynä päivänä suomalaisia olisi tulossa al-Holin leiriltä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) sanoi tänään, ettei ole konkreettista operaatiota suomalaisten tuomiseksi kotimaahan Syyriasta. Haaviston mukaan julkisuudessa esillä olleet tiedot ovat koskeneet teknistä varautumista.

Poliisihallituksen mukaan poliisi on varautunut siihen, että al-Holin leiriltä saapuisi ihmisiä Suomeen ja varautumissuunnittelua on tehty useamman kuukauden ajan.