Helsingin seudun kauppakamari vaatii, että suunnitellut uudet kaupunginosat tulee rakentaa Helsinkiin. Östersundomiin suunnitellaan asuntoja 70 000 asukkaalle ja Malmin lentokentän alueelle kaavaillaan koteja 25 000 ihmiselle.

Östersundomin rakentamista uhkaa ruisräälläesiintymä. Malmin lentokentän kohtalo on puolestaan noussut uudelleen keskusteluun, kun keskustan ja perussuomalaisten poliitikot ajavat edelleen kentän säilyttämistä. Hiljattain kansanedustajiksi jatkokaudelle valitut Antti Kaikkonen (kesk.) ja Tom Packalén (ps.) esiintyivät Malmin kentän säilyttämistä puolustavalla videolla.

Malmin lentokentän toiminnoille olisi löydettävä uusi paikka mahdollisimman nopeasti, jotta kaavoituksessa voidaan edetä, Helsingin seudun kauppakamari toteaa.

- Hallitus ja Helsingin kaupunki ovat sopineet asiasta. Onkin hämmentävää, että asia on noussut hallitusohjelmaan käytävään keskusteluun, koska valtio on jo päättänyt luopua kentästä, kommentoi Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Pia Pakarinen.

Sekä Östersundom että Malmi ovat kauppakamarin mielestä kriittisen tärkeitä asuntotuotannon kannalta. Kauppakamari muistuttaa, että Helsingissä varaudutaan 250 000 uuteen asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä.