Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä haluaisi loiventaa eroa tuotannollis–taloudellisten ja henkilöperusteisten irtisanomisten välillä Suomessa.

Maanselkä ehdottaa Uuden Suomen haastattelussa mallia, jossa koeaika olisi nykyistä pidempi, mutta koeajan loppupäässä irtisanottu saisi erorahaa, ja toisaalta ammattiliitot olisivat vahvemmin neuvottelemassa korvauksia esimerkiksi tehtaan lopettamisen takia irtisanotuille työntekijöille.

Maanselkä huomauttaa, että Suomessa on helppoa irtisanoa ihmisiä tuotannollis–taloudellisin perustein verrattuna esimerkiksi Tanskaan ja Saksaan.

”Aina kun on ollut tuotannollis–taloudellisia tehtaitten lopettamisia ja siirtoja, niin on selkeästi ollut havaittavissa, että Saksassa ja Tanskassa joudutaan maksamaan aikamoiset korvaukset työntekijöille, kun kollektiivisesti irtisanotaan koko porukka pihalle. Suomessa taas se on helpompaa”, Maanselkä sanoo.

Maanselän mukaan tästä syystä ”Suomi on aina häviäjän puolella”, kun kansainväliset yritykset järjestelevät toimintojaan uudelleen.

Samaan aikaan Maanselän mielestä henkilöperusteista irtisanomista pitäisi kyllä helpottaa, muttei hallituksen niin sanotun irtisanomislain keinoin. Maanselän mielestä irtisanomislaki on sekava eikä käytännössä muuta mitään.

”Suomessa voisi toimia se, että koeaikaa pidennettäisiin kuudesta kuukaudesta 12 kuukauteen. Jos työntekijä irtisanotaan henkilöperusteisesti viimeisen kuuden kuukauden koeajan aikana, hänelle maksettaisiin erorahaa”, Maanselkä ehdottaa.

Koeajalla irtisanotun eroraha voisi olla suuruudeltaan 0,5–1 kuukauden palkka.

Työttömyysturvan karenssin Maanselkä poistaisi koeajalla irtisanotuilta.

”Ei ole reilua, että koeajalla irtisanotulle tulee vielä karenssi päälle”, Maanselkä sanoo.

Toisaalta Maanselän mielestä ammattiliittojen tulisi olla mukana neuvotteluissa tehtaiden tai yksiköiden lopettamisista, jotta tuotannollis–taloudellisin perustein irtisanottu isompi työntekijäjoukko voisi saada korvauksia.

Taloustieteen emeritusprofessori ja arvostettu vaikuttaja Sixten Korkman on Maanselän kanssa samoilla linjoilla. Korkman kirjoitti tänään Helsingin Sanomien kolumnissaan, että kompromissi irtisanomiskiistassa ”olisi voinut syntyä siitä, että isojen yritysten kollektiivisen irtisanomisen ehtoja – jotka ovat Suomessa kansainvälisesti lepsuja – tiukennetaan, samalla kun niitä pienten työnantajien osalta helpotetaan”.

”Edellinen voisi tapahtua erorahaa korottamalla, jälkimmäinen esimerkiksi uuden työntekijän koeaikaa pidentämällä”, Korkman kirjoitti.

Maanselkä haluaisi ylipäänsä liikkua irtisanomisissa kohti Tanskan mallia. Hänen mukaansa henkilöperusteiseen irtisanomiseen ei Tanskassa liity samanlaista stigmaa kuin Suomessa.

”Ei siellä katsota, että ihminen on tehnyt jotain pahasti väärin, jos irtisanotaan.”

Lue myös:

”Kollektiivista tyhmyyttä, absurdi tilanne” – Sixten Korkman lataa suorat sanat irtisanomislaista HS-kolumnissa

Miksi 6 €/h-kokeilu meni pieleen? – Ay-pomo: ”Palkanalennus ei nosta työllisyyttä Suomessa”

Puoluesihteeri selvitti: Näin ankara Ruotsi on sosiaaliturvan saajille – Suomessa lapsiperheelle 500 €/kk enemmän