Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund kuvailee kuluvaa syksyä huonoksi vihreille.

Hän viittaa lauantaisiin uutisiin, joiden mukaan vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon sairausloma jatkuu eikä kansanedustaja Antero Vartia asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

”Ei mikään hyvä syksy vihreille Suomessa”, Grönlund kommentoi Twitterissä.

Vihreiden kannatus on tuoreiden kannatusmittausten mukaan ollut laskussa. Ylen gallupissa tämän kuun alussa vihreät sai vain 11,6 prosentin kannatuksen, eli prosenttiyksikön vähemmän kuin syyskuun mittauksessa.

Syyskuun Alma-kyselyssä vihreiden kannatus oli 12,3 prosenttia, eli 0,8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisessä kyselyssä. Lue lisää: Alma-kysely: Uusi, laskeva luku vihreille – Maria Ohisalo uskoo kahteen teemaan

Vihreät tiedotti lauantaina, että Touko Aallolle on määrätty sairauslomaa 16. marraskuuta asti. Hän jäi sairauslomalle uupumuksesta johtuvien syiden vuoksi 13. syyskuuta.

”Mielestäni ehdoton takaraja Aallon palaamiselle on marraskuun puoliväli. Eduskuntavaaleihin on mentävä puoluejohtaja edellä”, Kimmo Grönlund kommentoi Ylelle lauantaina.

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia kertoi lauantaina, ettei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Hän kertoo aikovansa keskittää aikansa ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Lue myös:

Antero Vartia: ”Näiden arvokkaiden oivallusten vuoksi minun on jätettävä seuraavat eduskuntavaalit väliin”

Touko Aallon sairausloma jatkuu