Keskusrikospoliisi (KRP) on tänään vaatinut vangittavaksi Porvoon poliisiampumisista epäiltyä kahta miestä.

Kaksikkoa epäillään Porvoossa ja Tampereen seudulla viikonloppuna tapahtuneista murhan yrityksistä.

Vangitsemisoikeudenkäynnit järjestetään Vantaan käräjäoikeudessa huomenna torstaina kello 13 ja 14. Käsittelyjä vaaditaan käytäväksi suljetuin ovin.

Miehet ovat syntyneet vuosina 1989 ja 1994. Molemmilla on Ruotsin kansalaisuus ja toisella myös Suomen kansalaisuus.

Eri mediat ovat kaivaneet miehistä tarkempia tietoja esiin, ja heidän on kerrottu olevan veljeksiä. LUE LISÄÄ: MTV: Poliisin ase vietiin Porvoon tulituksessa – HS: Epäillyt veljeksiä, toinen vapaaotellut Ruotsissa

Epäillyistä murhan yrityksistä kaksi tapahtui Porvoossa Koneistajantiellä ja kohdistui Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimiehiin. Molemmat poliisit loukkaantuivat ampumisessa.

Loput epäillyt murhan yritykset liittyvät sunnuntai-iltana Tampereen seudulla tapahtuneeseen takaa-ajotilanteeseen, jonka päätteeksi poliisi otti epäillyt kiinni. Takaa-ajo kesti puoli tuntia ja sen aikana vaihdettiin laukauksia.

”Esitutkinta keskittyy tällä hetkellä tapahtumien dokumentointiin ja yksityiskohtien selvittämiseen esitutkintapöytäkirjaa varten. Samalla esitutkinta kattaa laajasti epäiltyjen tekemisten selvittämisen ennen ja jälkeen Porvoon tapahtumien. Vaikka rikoksista epäillyt on otettu kiinni, esitutkinta jatkuu intensiivisesti ja tutkintatiimi kaipaa työrauhaa. Seuraavaksi jatkamme lisäkuulemisilla, ennen kaikkea asianosaisia kuulemalla”, sanoo tutkinnanjohtaja, KRP:n rikoskomisario Kimmo Huhta-aho tiedotteessa.

LUE MYÖS:

KRP vahvistaa: Toisella myös Suomen kansalaisuus – miehiä epäillään useista murhan yrityksistä

Ex-sisäministeri Mykkänen varoittaa Ruotsin lähiöväkivallasta: ”Porvoossa ammuttiin brutaalisti poliiseja kohti”

Sdp puhuu jo ”suunnitellusta väkivallasta poliiseja kohtaan” – Antti Rinne: ”Törkeä ja täysin anteeksiantamaton teko”