Aiemmin tänään päivitetyssä THL:n tilannekatsauksessa ilmenee, ettei yhtään uutta koronavirusliitännäistä kuolemaa ole todettu. Viimeksi uusien kuolemantapausten määrä oli nollassa 6. huhtikuuta. Yhteensä tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa tähän mennessä 306.

Koronavirustestauksen kapasiteetti on THL:n mukaan 9 600 testiä päivässä. Yhteensä Suomessa on testattu noin 163 000 näytettä. Viimeisen vuorokauden aikana testatusta 2 900 näytteestä ilmeni 44 uutta tartuntatapausta. Yhteensä tapauksia on ilmoitettu tähän mennessä 6 537.

THL:n tuorein arvio (20.5.) parantuneiden määrästä on noin 4 800. Parantuneiden määrää arvioidaan tapausten pohjalta, joiden toteamisesta on vähintään kolme viikkoa ja joista ei ole taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.

Sairaalahoidossa olevien määrä on kuitenkin kasvanut eilisestä kolmella 113 potilaaseen. Tehohoidossa on tällä hetkellä 21 ihmistä, yksi vähemmän kuin eilen.

THL seuraa koronavirustapauksia myös seitsemän päivän seurantajaksojen kautta. Viimeisin jakso, 13.-19. toukokuuta, viittaa uusien tapausten ilmaantuvuuden olevan 6 tapausta 100 000 asukasta kohden koko maan väestöön suhteutettuna.

Lue seuraavaksi: