Posti kiistää Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n väitteen siitä, että Postin työpaikoilla olisi uhkailtu vuokratyöntekijöitä.

Postissa työsuhdeasioita hoitava Pasi Vuorio sanoo yhtiön tiedotteessa myös, että työntekijät voivat itse päättää, osallistuvatko lakkoon vai eivät. Julkisuudessa on herättänyt keskustelua se, että Posti maksaisi bonuksia lakon aikana töihin tuleville.

”Henkilöstöllä on luonnollisesti oikeus osallistua lakkoon tai olla osallistumatta. Ne, jotka eivät ole mukana PAU:n järjestämissä laittomissa lakoissa, tekevät pitkää päivää ja poissaolijoiden töitä”, Vuorio sanoo tiedotteessa.

LUE MYÖS: SAK jyrähtää Postin 200 €:n bonuksesta: ”Tällainen rikkurien käyttö on ehdottomasti tuomittavaa”

Postin mukaan ”PAU:n lakko on laiton”.

”Posti käyttää hyvästä työstä maksettavaa Kiitos-palkkiota. Se on voimassa myös poikkeustilanteissa”, tiedotteessa todetaan viitaten 200 euron bonuksesta käytävään keskusteluun.

LUE MYÖS: PAU: Posti halpuutti jo 2700 lehdenjakajan palkat – ”Koko henkilöstö vaihtuu kerran vuoteen, ei siellä kukaan halua olla”

PAU pysäytti postin käsittely- ja lajittelutoiminnot eilen illalla. Työtaistelu jatkuu 4.9. asti. Syynä kiistaan on Postin viimeviikkoinen ilmoitus, että se siirtää pakettilajittelun työntekijöitä halvemman työehtosopimuksen piiriin. PAU:n mukaan tämä tarkoittaa muun muassa roimaa laskua palkkoihin.

PAU ilmoitti sunnuntaina myös laajentavansa lakkoa vuokratyöntekijöiden painostuksen takia. Tämän painostuksen Posti nyt kiistää. LUE LISÄÄ: Postin lakko laajenee: ”Syynä vuokratyöntekijöiden törkeä painostus”