Posti purkaa alkuviikon lakoista johtuvia poikkeusjärjestelyjä asteittain loppuviikon aikana.

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakot päättyivät myöhään tiistai-iltana ja Postin mukaan toiminta on normalisoitumassa.

LUE LISÄÄ: SAK jyrähtää Postin 200 €:n bonuksesta: ”Tällainen rikkurien käyttö on ehdottomasti tuomittavaa”

”Olemme iloisia siitä, että olemme poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta saaneet valtaosan lähetyksistä asiakkaille luvatussa ajassa. Teemme kaikkemme, ettei viivettä tulisi eikä siitä aiheutuisi asiakkaillemme harmia. Tämän hetkisen arvion mukaan pieneen määrään paketteja, kirjeitä ja lehtiä saattaa tulla paikallisesti noin vuorokauden viive. Tilanne tarkentuu päivän aikana”, sanoo Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja tiedotteessa.

Poikkeusjärjestelyjen vuoksi osassa lähetyksistä näkyy poikkeavia seurantatietoja, vaikka lähetys kulkee luvatussa aikataulussa.

LUE LISÄÄ: Tapaus Posti: Li Andersson puolustaa ministerin toimia – ”Yhtiön hallituksen pitää nauttia omistajan luottamusta”

”Eri tuotteilla on oma, lähettäjäasiakkaan kanssa sovittu palveluaikataulu. Sen puitteissa me lajittelemme, kuljetamme ja jaamme lähetykset vastaanottajille. Esimerkiksi jollakin tuotteella voi olla tietyksi päiväksi sovittu jakelu, toisilla tuotteilla on useamman päivän aikaikkuna eli ne ovat meillä käsiteltävänä ja jakelussa useamman päivän ajan. Poikkeustilanteen vuoksi lähetyksiä voi olla normaalia enemmän jakelutoimipaikoissamme, ja se saattaa aiheuttaa paikallisia ja lyhytaikaisia viiveitä jakelussa joidenkin lähetysten osalta”

Sanomalehtien varhaisjakeluun tai Postin palvelupisteiden toimintaan lakot eivät ole vaikuttaneet. Häiriöt eivät ole koskeneet rahtipalveluja tai varastopalveluja.

LUE MYÖS:

Postin temppu yllätti yrityspomot totaalisesti: ”Hävytöntä – Mistä tuulesta tämä työehtosopimus on revitty?”

Antti Rinne Ylellä: Postin työntekijöistä sote-apulaisia? – ”Kurkataan ikkunasta, onko kaikki hyvin”

Kansanedustajalta raju purkaus Antti Rinteen Posti-kommentista: ”Vetää hoitajilta maton alta, on aivan ulapalla”

Yle: Posti ei kiistä 200 €:n kohuväitettä – Luottamusmies: ”Tämä on ennennäkemätöntä”

PAU: Posti halpuutti jo 2700 lehdenjakajan palkat – ”Koko henkilöstö vaihtuu kerran vuoteen, ei siellä kukaan halua olla”

Posti: ”Laittoman lakon” aikana töihin tulevat ”tekevät pitkää päivää ja poissaolijoiden töitä”

Posti kiistää 100 %:n väitteen lehdenjakajista – ”Noin 60%:n luokkaa”

Postilakon ikävä seuraus – Kela: Työttömyyskorvaukset ja toimeentulotuki saattavat myöhästyä

Ministeri jyrähti Postille: Uusi linja johdon palkkioihin – Työehtosopimusten muutokseen ”aikalisä”