Valtionyhtiö Postin ja Rinteen hallituksen ristiriidat ovat kärjistyneet avoimeksi sanasodaksi.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kiisti perjantaiaamuna tiukkasanaisesti pääministeri Antti Rinteen (sd) syytöksen siitä, että Posti olisi toiminut liikkeenluovutusasiassa ja tes-vaihdoksessa omistajaohjauksen tahtotilan vastaisesti. Pohjolan mukaan valtio-omistaja ei missään vaiheessa valmistelua ilmaissut vastustustaan hankkeelle, toisin kuin Rinne ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) ovat väittäneet. LUE LISÄÄ:

Oppositiopuolue kokoomus kysyy nyt – jälleen – ovatko Rinne ja Paatero antaneet asiassa väärää tietoa.

”Postin hallituksen pj. Pohjola: Postille ei ole valmistelun aikana esitetty, että valtionomistaja vastustaisi pakettilajittelun liikkeenluovutusta. Pääministeri vastasi eilen kyselytunnilla täysin päinvastaista. Puhuiko Antti Rinne eduskunnan edessä muunneltua totuutta”, kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok) tviittaa.

Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittinen sihteeri Sakari Rokkanen kysyy, antoiko Rinne väärää todistusta.

Kokoomuksen ohjelmapäällikkö Antti Vesala ihmettelee myös, mikä on ollut valtio-omistajan ”selkeä tahtotila”, jos se ei Postin tulkinnan mukaan ole ollut tes-vaihdon vastustaminen.

”Juuri tulleen tiedon mukaan Posti:n hallituksen pj. Pohjola sanoo, ettei Postille ole valmistelun aikana esitetty, että valtio-omistaja vastustaisi pakettilajittelun liikkeenluovutusta. Mikä siis oli tämä valtio-omistajan "selkeä tahtotila"?”, Vesala kysyy Twitterissä.

LUE MYÖS: