Posti tiedottaa selvittäneensä valtioneuvoston kanslian omistajaohjaukselle torstaina yhtiön vuokratyövoiman käyttöä PAU:n maanantaina aloittaman lakon aikana. Tiedotteen mukaan keskusteluissa käytiin läpi vuokratyövoiman käyttöä normaalissa tilanteessa ja lakon aikana.

LUE LISÄÄ:

”Ymmärrämme hyvin ministerin huolen siitä, ettei valtionyhtiön pidä käyttää vuokratyövoimaa lakon murtamiseen. Posti on sitoutunut pitämään tästä huolta. Olemme sopineet omistajaohjauksen kanssa, että Posti ei tule ylittämään aikaisemmin edunvalvonnalle ilmoitettua vuokratyön määrää lakon takia”, Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto sanoo tiedotteessa.

Posti aikoo jatkossa julkistaa nettisivuillaan avoimuuden nimissä päiväkohtaiset tiedot käytetyn vuokratyövoiman määrästä merkittävissä toimipisteissään, joiksi se luokittelee Vantaan ja Liedon logistiikkakeskukset ja Helsingin Postikeskuksen. Perjantain toteutuneet luvut julkaistaan tulevana maanantaina.

Lokakuussa 2019 Postissa päivittäin työskennelleestä työvoimasta noin 11 prosenttia oli vuokratyöntekijöitä.

Tiedotteessa todetaan, että väliaikaisen ja täydentävän työvoiman käyttö on niin Postille kuin muillekin logistiikkayhtiöille normaalia toimintaa.

Loppuvuoden Black Friday- ja joulusesonkeja varten Posti on palkannut vuosittain noin 3 000 jouluapulaista.

LUE MYÖS: