Postin käsittelyn ja lajittelun työntekijät aloittavat tänään illalla runsaan kolmen vuorokauden lakon. Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n mukaan lakko alkaa iltakymmeneltä ja sen on määrä päättyä kello 24 keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Lakko on vastine Posti-työnantajan yksipuoliselle ilmoitukselle siirtää työt Teollisuusliiton ja Medialiiton neuvottelemaan Jakajien työehtosopimukseen. Siirto aiheuttaa PAUYn mukaan työntekijöille muun muassa 30 – 50 prosentin ansionalennukset ja lukuisia muita työehtoheikennyksiä.

Lue myös: Strategisti: ”Postin pääjohtaja tekee samaa virhettä, minkä vuoksi Fortumin toimitusjohtaja joutui jättämään tehtävänsä”

PAU ilmoitti sunnuntaina myös laajentavansa lako koskemaan myös kaikkia trukinkuljettajia seuraavissa paikoissa: Ulkomaan posti, Vantaan logistiikkakeskus, Liedon lajittelukeskus, Seinäjoen lajittelukeskus, Jyväskylän, Lahden ja Lappeenrannan lajtttelutoiminnot sekä Helsingin, Kuopion, Tampereen ja Oulun postikeskukset.

”Osassa paikoissa trukinkuljettajat ovat muussa kuin lajittelun organisaatiossa, mutta lakon laajennuksen jälkeen lakonalaista on kaikki trukkityö edellä kerrotuissa paikoissa. Lakon laajennuksen syy on Postin voimakas vuokratyövoiman käyttö lakon aikana ja vuokratyöntekijöiden törkeä painostus”, PAU sanoo tiedotteessaan.

Osa Postin työntekijöistä marssi ulos jo torstaina. Lue tarkemmin: ”30 prosentin leikkaus palkkaan” – Shokki-ilmoitus ajoi Postin työntekijöitä välittömään lakkoon

Perjantaina julki tulleet tiedot Postin pääjohtajan Heikki Malisen tuloista ovat kuohuttaneet Suomessa viikonloppuna. Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa. Jos summan jakaa 12:lla, Malisen kuukausipalkaksi tulee 82 100 euroa. Postityöntekijän keskipalkka kuukaudessa puolestaan on Oikotien Palkkavertailu-palvelun mukaan noin 2 100 euroa.

Lisää aiheesta:

Nyt alkoi ristiveto johtajien palkoista hallituksen sisällä: ”Periaatepäätös tehty keskustan johdolla”

Professori älähti Postin pääjohtajan 82100 €:sta: ”Vain idiootin mielestä kyse on kateudesta”

Postin pääjohtaja tienaa 82100 €/kk – Kysyimme, voisiko hän laskea talkoohengessä omaa palkkaansa