Posti Groupin toimitusjohtaja Heikki Malinen on ilmoittanut yhtiön hallitukselle eroavansa yhtiön palveluksesta lokakuun alusta alkaen.

Malinen on toiminut tehtävässä vuodesta 2012 alkaen.

”Kun minut valittiin tähän tehtävään, sain omistajalta kolme tavoitetta: pitää Postin toiminta kannattavana, rakentaa uutta kasvua, jolla turvataan yhtiön tulevaisuus, sekä saattaa yhtiö pörssilistauskuntoon. Nämä kaikki tavoitteet on saavutettu. Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kipeitä rakennemuutoksia, mutta myös onnistumisia ja rohkeaa uudistumista erittäin ammattitaitoisen henkilöstön avulla. Olen heille syvästi kiitollinen. Koen, että nyt on oikea hetki kiittää ja tehdä tilaa uudelle henkilölle yhtiön johdossa”, Malinen sanoo tiedotteessa.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kertoo tiedotteessa olevansa pahoillaan Malisen henkilökohtaisesta päätöksestä.

”Postin hallituksen näkökulmasta Posti on ollut Heikin kaudella hyvin hoidettu yhtiö, joka on kehittynyt oikeaan suuntaan. Asettamamme tavoitteet on saavutettu. Taloudelliset tuloksemme ja uudistumisemme osoittavat, että Postin strategia on ollut oikea huomioiden postialan rajun murroksen. Haluan kiittää Heikkiä Postin mittavasta uudistustyöstä ja toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä tuleville vuosille”, Pohjola sanoo.

Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hänelle maksetaan työsopimuksen mukainen korvaus kuuden kuukauden irtisanomisajalta vähennettynä kahden kuukauden palkalla aiemman ilmoituksensa mukaisesti.

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi Postin hallitus on nimittänyt lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen Paketti- ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtajan, diplomi-insinööri Turkka Kuusiston.

Malisen eroa edeltää mittava Postin ympärillä pyörinyt kohu. Hänen korkea palkkansa nousi esille julkisessa keskustelussa, kun Posti ilmoitti aikeista siirtää työntekijöitä uuden, halvemman työehtosopimuksen piiriin. Myös valtio-omistaja on puuttunut valtionyhtiön toimintaan.