Ruokayhtiö Pouttu aikoo muuttaa kasvipohjaisten tuotteidensa pakkauksia, vaikka pitää Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon linjauksia kummallisina. Poutun on viranomaisen päätöksen mukaan muutettava pakkauksissa käytettäviä ilmauksia tammikuuhun mennessä. Toimitusjohtaja Mikko Karell kertoo, että näin yhtiö aikoo myös tehdä.

”Emme tiedä, kuka pakkauksissa käytetyistä ilmaisuista on pahoittanut mielensä. Teemme viranomaisen päätöksestä oikaisuvaatimuksen, mutta nämä ovat hitaita prosesseja”, Karell toteaa.

LUE MYÖS:

Suurimmat lisäkustannukset syntyvät pakkausten muuttamisesta ja jo valmiiksi hankittujen pakkausmateriaalien vaihtamisesta ja uusien hankinnasta. Pakkauksiin tulevat uudet ilmaisut ovat ovat selvillä.

”Burgerpihvistä tulee sitten pelkkä burgeri ja kasvilihapullasta pyörykkä”, Karell sanoo.

Hänen mukaansa yhtiön tarkoitus oli tehdä uusien tuotteiden olemus ja käyttötarkoitus kuluttajille ymmärrettäväksi. Taustalla oli näkemys, että kasvilihasta voisi tulla yleisnimi niin kuin esimerkiksi hedelmälihasta. Viranomaisen mukaan Poutun käyttämät tuotenimet voivat kuitenkin johtaa harhaan kuluttajaa.

LUE MYÖS:

Pouttu lanseerasi uuden kasvipohjaisen tuotesarjansa tänä syksynä. Muu-brändin alla on kaupoissa kaksi tuotetta ja vuodenvaihteen tienoille on suunniteltu neljän uuden kasvipohjaisen tuotteen lanseerausta.

”Pouttu on ollut pitkään lihatalo ja toiminta on ollut viime vuodet tappiollista. Haimme näillä tuotteilla uutta suuntaa, ja ne ovat saaneet huikean hyvän vastaanoton kaupoissa. Tänä vuonna myös yhtiön tulos näyttää paremmalta, olemme saaneet aikaan käänteen”, Karell sanoo.

Poutun liikevaihto oli viime vuonna noin 45 miljoonaa euroa. Yhtiön kotipaikka on Kannuksessa Pohjanmaalla.

LUE MYÖS: