Australian kenraalikuvernööri vierailee Suomessa 27.–29.4.2016. Vierailu vaikuttaa jonkin verran Helsingin liikennejärjestelyihin keskiviikosta torstaihin, erityisesti torstaina 28.4.2016 aamupäivällä.

Kenraalikuvernöörin vierailun viralliset vastaanottoseremoniat tapahtuvat Pohjoisesplanadilla Presidentinlinnan edustalla torstaina klo 10.00.

Liikenne Presidentinlinnan edustalta katkaistaan noin klo 09.30 – 10.15 väliseksi ajaksi.

Poliisi kehottaa käyttämään vierailun aikana kiertoteitä seuraavasti:

Katajanokalle on mahdollista päästä vain Pohjoisrannasta tai muualta Kruununhaan suunnasta. Liikenne Etelärannasta ja Eteläesplanadilta Katajanokan tai Pohjoisrannan suuntaan on suljettu seremonioiden ajaksi. Kaikki Katajanokalta tuleva liikenne, myös Katajanokanlaiturilta tuleva, ohjataan Pohjoisrantaan. Pohjoisrannasta liikenne Etelärantaan tai Mannerheimintien suuntaan ohjataan Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kautta sulkualueen ohi.

Poliisi kehottaa autoilijoita välttämään liikkumista Kauppatorin suunnalla torstaina aamupäivällä seremonioiden aikana. Vierailun jatkuessa on keskiviikkona ja torstaina keskustan liikenteessä lyhyitä liikennekatkoksia valtiovierailun ajoreiteillä. Niistä aiheutuu hetkittäistä haittaa muulle ajoneuvoliikenteelle.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.