Presidentti Mauno Koivisto on noteerannut Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen kommentin, jonka mukaan ”entinen Suomen presidentti ilmoitti 1990-luvun alussa, että Viron itsenäisyys ei ole Suomen etujen mukaista”. Ilves viittasi ilmiselvästi nyttemmin 84-vuotiaaseen Koivistoon, joka on ottanut tilanteen rauhallisesti.

- Kuule, minulla on sellainen kokemus, että ei pidä provosoitua kun provosoidaan, vastasi presidentti Koivisto tänään miltei huvittuneen oloisena uusisuomi.fi:lle.

Tasavallan presidenttinä 1982-1994 toiminut - ja jo ennen sitä pitkän uran politiikassa tehnyt - mies ei jaksa nykyään innostua päivänpolitiikasta. Eivätkä verkkojulkaisutkaan oikein innosta, vaikka Uuden Suomen ilmestyminen nykyisin verkossa on sinällään tuttua.

- Minä olen jättäytynyt kokonaan tämän sähköisen elämän ulkopuolelle ja luen noita paperilehtiäkin harvakseen. Nykyään se on sitä samaa lööperiä kaikki, jokainen potkii samaan maaliin.

Presidentti Ilveksen kommentti 1990-luvun alun tapahtumia koskien tuli esiin haastattelussa, jonka Viron presidentti myönsi uusisuomi.fi:lle Viron 90-vuotispäivien kunniaksi. Viro itsenäistyi uudelleen vuonna 1991, jolloin Neuvostoliitto hajosi.