Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa Facebookissa kantaa 11-vuotiaan Valtteri-pojan tapaukseen.

– Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua. Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle! Niinistö kirjoittaa Facebookissa.

Tänään vietetään rasisminvastaista päivää ja kuluva viikko on rasisminvastainen viikko. 11-vuotias Valtteri Saarinen nousi tänään sosiaalisen median ilmiöksi kerrottuaan Ylen aamu-tv:ssä arkikokemuksistaan. Vuoden ikäisenä Etelä-Afrikasta Suomeen adoptoitu Valtteri on kohdannut rasismia niin lasten kuin aikuistenkin taholta.

– Minua haukutaan neekeriksi ja kakaksi tai kakanväriseksi. Nekruksi ja kaikkea semmoista. Nimittely ei tunnu hyvältä ja se on vähän ahdistavaa. Sitä on tapahtunut sen verran useasti, ettei siitä jaksa enää välittää, Valtteri muun muassa kertoi aamu-tv:n haastattelussa.

Presidentti Niinistönkin esiin nostamasta bussiasiasta Valtteri kertoi näin:

– On ajettu ohi ja ilkkuakseen vilkutettu bussista. Tätä on tapahtunut vain silloin, kun olen ollut yksin pysäkillä. Ei silloin, jos pysäkillä on paljon muita ihmisiä.