Tasavallan presidentti Sauli Niinistö valmistelee Facebook-päivityksessään suomalaisia koronaepidemian mahdollisen toisen aallon mukanaan tuomiin rajoitustarpeisiin.

”Korona tekee toista kierrosta. Tunnemme pirulaisen, tieto auttaa tekemään tarvittavia päätöksiä ja hyvin toiminut terveydenhuoltomme on valmistautunut uuteen aaltoon”, Niinistö kirjoittaa.

”Mutta entä kunkin oma käyttäytyminen? Jaksammeko taas rajoittaa olemistamme ja pitää koko ajan mielissämme mikä on itselle ja muille turvallista. Jaksamme, sillä hellittäminen tuo vain turvattomuutta”, presidentti jatkaa.

Juttu jatkuu Facebook-upotuksen alla.

Euroopan tilannetta seuraten koronatartuntojen määrä on kääntynyt kasvuun myös Suomessa, erityisesti pääkaupunkiseudulla. Keskiviikkona ilmoitettiin 29 uudesta tartunnasta, ja viimeisen viikon aikana tartunnat ovat lähes tuplaantuneet edellisviikosta, Helsingin Sanomat kertoo.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen sanoo lehdelle, että hän ei usko, ”että selviämme ilman rajoitustoimia”.

LUE MYÖS: