Opetus- ja kulttuuriministeriö on nyt tullut siihen tulokseen, että edellytykset Perussuomalaisten Nuorten valtiontuen katkaisemiseen ja takaisin perimiseen ovat olemassa. Seuraavaksi on vuorossa PS-Nuorten kuuleminen ja järjestön vastausta ministeriö odottaa 10. kesäkuuta mennessä.

Uusi Suomi kertoi aiemmin tällä viikolla, että valtiontukiasia on ministeriössä harkinnassa. LUE LISÄÄ: Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n valtionavustus nyt vaarassa loukkaavan tviitin takia – Ministeriö: ”Harkitsemme toimia”

PS-Nuorille on täksi vuodeksi myönnetty 115 000 euron valtionavustus, josta on järjestölle maksettu jo puolet. Valtionavustus nousi harkintaan ”kesken kauden” PS-Nuorten loukkaavaksi koetun some-päivityksen seurauksena. PS-Nuorten tviitissä kehotettiin äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Ohessa oli kuva tummaihoisesta perheestä. Eilen toristaina PS-Nuoret pahoitteli päivitystä ja poisti sen.

Lain mukaan valtionapuviranomainen voi päätöksellään määrätä valtionavustuksen maksamisen keskeytettäväksi, jos on aihetta epäillä, että avustuksen saaja ei toimi lain edellyttämällä tavalla tai avustusperusteet ovat olennaisesti muuttuneet. Perusteet ja kriteerit valtionavustukselle on kirjattu nuorisojärjestön tapauksessa nuorisolakiin.

Uusi Suomi sai haltuunsa opetus- ja kulttuuriministeriön tänään perjantaina päivätyn kirjeen, joka on osoitettu PS-Nuorille.

”Opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, että edellä kuvattu kehotus on ristiriidassa nuorisolain 2 §:ssä säädettyjen tavoitteiden ja lähtökohtien kanssa. Ilmeisin ristiriita on pykälässä mainittujen yhdenvertaisuuden, tasa-arvon, kulttuurien moninaisuuden ja kansainvälisyyden tavoitteiden ja lähtökohtien kanssa”, kirjeessä sanotaan.

Uusi Suomi kertoi aiemmin tällä viikolla myös, että opetus- ja kulttuuriministeriöstä oltiin PS-Nuoriin yhteydessä maaliskuussa ja valtionavustuksen katkaisemisen mahdollisuudesta kerrottiin tuolloin järjestön edustajalle.

”Opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, viitaten edellä kuvattuun 20.3.2019 pidettyyn keskusteluun ministeriön ja Perussuomalaiset Nuoret ry:n edustajan välillä, että Perussuomalaiset Nuoret ry ei ole voinut olla epätietoinen siitä, mitä seuraamuksia kuvatun kaltaisesta toiminnasta voi olla järjestön valtionavustusrahoituksen jatkamisen suhteen”, ministeriön kirjeessä sanotaan.

Kirjeessä kerrotaan, että PS-Nuorilla on mahdollisuus esittää selvityksensä asiasta ja ilmaista näkemyksensä yleisavustuksen lopettamisesta ja jo maksetun avustuksen takaisinperinnästä. Deadline tälle selvitykselle on melko pian, 10. kesäkuuta.

Aiotteko vastata ministeriön kuulemiskirjeeseen, PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen?

”Emme ole kerenneet asiaan sen paremmin vielä perehtyä. Olen ollut koko päivän vaalihommissa. Katsotaan tämä tilanne meidän hallituksen kanssa”, sanoo eurovaalikentiltä tavoitettu Kinnunen.

Missä vaiheessa asiaa on tarkoitus katsoa?

”Piakkoin. Tämän päivän olen vaalihommissa.”

Jos kirjeeseen ei vastata, se voi tarkoittaa, että tukipäätös perutaan ja myönnetty tuki peritään takaisin.

”Me katsomme hallituksen kanssa tarpeelliset toimet ja pohdimme tätä asiaa”, Kinnunen toteaa.

Joka tapauksessa opetus- ja kulttuuriministeriö tekee päätöksen PS-Nuorten valtiontuesta tuon määräajan 10.6.2019 jälkeen.

LUE MYÖS: Näkökulma: Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

Uusi Suomi uutisoi alkuvuodesta PS-Nuorten etnonationalistisista kannanotoista:

LUE LISÄÄ:

Halla-aho PS-Nuoret-jupakasta: ”Emme aja rotuerottelupolitiikkaa – typeriä kommentteja”

PS-Nuorten johtohahmo ohjaisi ”ei-valkoiset” ulos maasta – Järjestö kieli keskellä suuta