Kuva: TIINA SOMERPURO

Pääministeri Antti Rinne (sd) sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että Postin hallitus jätti noudattamatta omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Sirpa Paateron (sd) vaatimuksia.

Rinne viittasi Postin hallituksen elokuun 21. päivä pitämään kokoukseen, jossa Postin hallitus esitteli ministeri Paaterolle San Franciscon -matkalla tekemiään päätöksiä.

Paatero oli vastannut, että päätökset eivät käy omistajalle. Viikko kyseisen kokouksen jälkeen Posti kuitenkin toteutti suunnitellun siirron.

”Se oli vastoin omistajan selkeää tahtotilaa”, Rinne totesi eduskunnassa torstaina.

Nyt Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola ampuu takaisin.

”Tästä liikkeenluovutusasiasta on kuitenkin keskusteltu myös suoraan ministeri (Sirpa) Paateron ja hänen avustajiensa kanssa”, Postin tiedotteessa kirjoitetaan.

”Jos omistajalla olisi ollut eriävä kanta ja sellainen olisi tuotu esille, olisimme siihen ehdottomasti reagoineet, vaikka kysymys onkin hallituksen päätösvaltaan kuuluvasta asiasta”, Pohjola toteaa tiedotteessa. Lue lisää:

Markku Pohjolan viesti on se, että Antti Rinne on antanut eduskunnassa väärän todistuksen tapahtumien kulusta.

Kun vielä eilen illalla näytti siltä, että Postin hallitus on syypää koko soppaan, niin nyt vaaka kääntyy jälleen Antti Rinteen ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron suuntaan.

Tilanne on vakava, jos pääministeri on nyt jäänyt verekseltään kiinni muunnellun totuuden puhumisesta. Todistustaakka on tässä tapauksessa Rinteellä ja Paaterolla.

Mitä tapahtuu seuraavaksi? Pohjolan ulostulon jälkeen on todennäköistä, että soppa yritetään nyt siivota potkaisemalla Postin hallituksen puheenjohtaja pihalle ja vaihtamalla samalla koko hallitus.

Rinteen ja Paateron toilailujen maksumiehet on siis löydetty. Valtion omistajaohjauksen kannalta on umpisurkeaa, jos miljardiomaisuuden hallinnointi näin heikolla tolalla.

Rinne ja Paatero maksavat Postigatesta kovaa poliittista hintaa. Sekoilu jatkaa demarien kannatuslukujen alamäkeä. Tulossa on vielä välikysymys aiheesta, mikä pitää aiheen julkisuudessa ja demarit myrskynsilmässä.

LUE LISÄÄ: