Syyttäjä on nostanut syytteen Timo Soinin (sin) pahoinpitelyn yritykseen liittyen.

Viime vuonna ulkoministerinä toiminut Soini oli tapaamassa äänestäjiä markkinoilla Vantaalla, kun syytetty yritti lyödä Soinia muovipullolla. Lisäksi syytetty teki vastarintaa Soinin turvamiehinä toimineita poliiseja vastaan.

LUE LISÄÄ:

Tapaus järkytti tuolloin puoluejohtajia, ja esimerkiksi toimitusministeristön silloinen pääministeri Juha Sipilä (kesk) linjasi, että hyökkäys demokratiaa vastaan on tuomittavaa.

LUE LISÄÄ: Timo Soiniin kohdistunut hyökkäys järkyttää: ”Stoppi nyt heti”

Syyttäjä on nostanut asiassa syytteet Soiniin kohdistuneesta pahoinpitelyn yrityksestä sekä häntä turvanneiden poliisimiesten osalta viranomaisen väkivaltaisesta vastustamisesta ja kahdesta pahoinpitelystä. Epäilty kiistää syyllisyytensä.

Haastehakemus on toimitettu Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen tänään. Haastehakemus tulee julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa.

LUE LISÄÄ: Timo Soini: ”Uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan - Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä”

Istuntoajankohta ei vielä ole tiedossa. Syyttäjä on tehnyt asiassa myös syyttämättäjättämispäätöksen epäillystä poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta.

Koska samassa asiassa on nostettu myös syyte, tulee esitutkinta-aineisto julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei tuomioistuin toisin määrää.

Asiassa ei ole syyttäjälaitoksen mukaan tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

LUE SEURAAVAKSI: