Puolustusvoimat selvittää sotilaspuvussa osallistumista Tampereen natsimielenosoitukseen, kertoo Puolustusvoimat Twitterissä. Puolustusvoimien mukaan palveluksessa oleva varusmies osallistui marssille virallisessa maastopuvussa.

Puolustusvoimien virkapuvun käyttö on kiellettyä mielenosoituksessa ja poliittisessa toiminnassa.

Moni ehti vedota Puolustusvoimiin ja vaatia asian selvittämistä, muun muassa kansanedustajat Simon Elo (sin.) ja Olli-Poika Parviainen (vihr.). Puolustusvoimat vastaa Twitterissä, että pääesikunta selvittää asian.

–Selvittäminen etenee mutta oikeusvaltion tyyliin eli faktat selvitetään ensin ja osapuolia kuullaan. Palaamme, Puolustusvoimat kirjoittaa Twitterissä.

– Tampereen mielenosoituksessa M05-maastopuvussa esiintynyt henkilö on palveluksessa oleva varusmies. Tapaus on otettu tutkintaan.

Asian selvittämisestä kertoi ensimmäisenä Aamulehti, jonka mukaan mahdollisista kurinpidollisista seuraamuksista keskustellaan vasta, kun kyseistä varusmiestä on kuultu ja tiedetään esimerkiksi se, oliko tämä tietoinen säännöistä.

Kyseinen varusmies osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitukseen Tampereella lauantaina, jolloin paikalle kokoontui myös vastamielenosoittajia. Poliisi tutkii nyt viikonlopun tapahtumia väkivaltaisena mellakkana.

Lue myös:

Tilannepäivitys poliisilta: Epäillyn mellakan tutkinta jatkuu, kaksi kiinniotettua vapautettu

Poliisi: Tampereen tapahtumia aletaan tutkia väkivaltaisena mellakkana