Venäjän presidentti on allekirjoittanut määräyksen, jolla maa pakottaa Yhdysvaltoja vähentämään lähetystöjensä ja konsulaattiensa työntekijöiden määrää 755 työntekijällä. Kyse on vastatoimesta Yhdysvaltojen loppuviikosta asettamia uusia Venäjä-pakotteita vastaan.

Vähennysten jälkeen Venäjälle jää Yhdysvaltojen lähetystöön 455 diplomaattia ja muuta työntekijää. Yhdysvalloissa toimii vastaava määrä venäläisiä. Asiasta kertovat muun muassa The Washington Post ja BBC.

–Yli tuhat työntekijää – diplomaattia ja teknistä henkilökuntaa – on toiminut ja toimii yhä Venäjällä näinä päivinä, Putin ilmoitti televisiohaastattelussa ja totesi, että 755 saa nyt lähteä.

Yhdysvaltain entinen Moskovan-suurlähettiläs Michael McFaul on kiistänyt, että Venäjällä toimisi niin montaa amerikkalaista. Hän epäilee, että lukuun on sisällytetty myös lähetystön muunmaalaiset kuten venäläiset työntekijät.

Putin arvioi haastattelussa myös, että Venäjä on odottanut pitkään maiden suhteiden muuttuvan paremmiksi. Hän kuitenkin lisäsi, että muun muassa pakotteiden vuoksi sellaista ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

LISÄÄ AIHEESTA: Putinin määräys äimistytti USA:n ex-lähettilään: ”Trumpilta ei vielä sanaakaan vastaan”