Venäjän pääministeri Vladimir Putin yllätti tänään vastaamalla Säätytalon tiedotustilaisuudessa Anton-kysymykseen laveasti, vaikka kertoi kuulleensa siitä vasta lentokoneessa matkalla Suomeen. Hän arvosteli Anton-pojan ja hänen isänsä Suomeen kuljettanutta diplomaattia, Simo Pietiläistä.

- Hän on ottanut huomioon inhimillisiä seikkoja ja voin olettaa, että näin on asian laita. Jos hän asettaa inhimilliset asiat korkeimmalle, ei valtion virka ole oikea. Parasta olisi mennä työskentelemään kirkkoon, kohautti Putin.

Putin arvioi, että Pietiläisen toiminta on voinut aiheuttaa vahinkoa Suomen ja Venäjän välille.

- Kun diplomaatti on auttanut yhtä tai kahta ihmistä, hän vahingoittaa luottamusta ja aiheuttaa vahinkoa miljoonille, sanoi Putin.

Hän oli pahoillaan vastaavista tapauksista, harmitteli lasten joutumista osallisiksi ja sanoi tapausten kuuluvan kansainvälisen oikeuden alaan.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ilmaisi myös huolensa ja muistutti, että Suomella on päällä vastaavia tapauksia eri maiden kanssa yhdeksän. Virallinen Suomi on ymmärtänyt Pietliläisen toimintaa Anton-tapauksessa inhimilliseltä kannalta.