Venäjän presidentti Vladimir Putin on kommentoinut Ison-Britannian tuoreita epäilyjä ex-agentti Sergei Skripalin myrkytyksestä. Putinin mukaan Britannian viranomaisten nimeämät epäillyt ovat siviilejä, eivät tiedustelupalvelun henkilöstöä eivätkä rikollisia.

”Tiedämme keitä he ovat, olemme löytäneet heidät”, Putin kommentoi BBC:n mukaan keskiviikkona.

Britannian viranomaiset nimesivät epäillyt Alexander Petroviksi ja Ruslan Boshiroviksi. Britannia uskoo kaksikon työskentelevän Venäjän tiedustelupalvelu GRU:lle.

Putin kiistää tämän, sillä hänen mukaansa miehet ovat siviilejä. Putinin mukaan he toivottavasti kertovat tarinansa julkisuuteen pian.

”Tässä ei ole mitään erityistä, ei mitään rikollista, vakuutan teille. Näemme lähitulevaisuudessa”, Putin sanoi.

Entinen Venäjän agentti Skripal ja hänen tyttärensä Yulia myrkytettiin Britannian Salisburyssä maaliskuussa, mikä on aiheuttanut diplomaattisen kiistan etenkin Venäjän ja Ison-Britannian välille. Venäjä kiistää osallisuutensa myrkytyksiin.

BBC kertoo, että Britannian poliisin mukaan virkavallan hallussa on riittävästi todisteita venäläismiesten syyttämiseen. Heidän uskotaan matkustaneen Venäjältä Britanniaan maaliskuun alussa 2018 venäläisillä passeilla.