Italian varapääministeri, oikeistopopulistisen Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini kiistää puolueensa etsineen tai saaneen salaista rahoitusta Venäjältä, muun muassa France 24 kertoo.

Yhdysvaltalainen Buzzfeed-sivusto julkaisi haltuunsa saamansa nauhoitteen, jolla keskustelee kolme italialaista – joukossa Salvinin avustaja Gianluca Savoini – ja kolme tunnistamatonta venäläistä miestä. Keskustelussa on esillä sopimus, jossa venäläisyhtiö myisi 1,5 miljardin dollarin edestä öljyä rahoittaakseen osalla voitoista Lega-puoluetta.

LUE MYÖS: Italian Salvini harkitsee sotalaivojen käyttöä Välimerellä – sulki ”Euroopan suurimman” siirtolaiskeskuksen

Buzzfeedin mukaan siitä ei ole todisteita, että Lega olisi saanut rahaa. Myöskään Salvinin roolista nauhoitetussa keskustelussa ei ole viitteitä, mutta hän oli Moskovassa samaan aikaan.

Salvini kiisti keskiviikkona, että Lega olisi saanut laitonta rahoitusta. Italian laki kieltää puolueita ottamasta rahaa ulkomailta.

”En ole koskaan ottanut ruplaa, euroa, dollaria enkä edes vodkalitraa rahoituksena Venäjältä”, Salvini kiistää tiedotteessa.

Hän ilmoitti vievänsä oikeuteen kenet tahansa, joka syyttää häntä tällaisesta rikoksesta.

Myös Salvinin entinen tiedottaja Gianluca Savoini, joka johtaa Venäjä-myönteistä järjestöä, kiisti Legan saaneen rahoitusta Venäjältä.

Euroopan parlamenttiin maahanmuuttovastaisen oikeistoryhmän koonneella Salvinilla on läheiset yhteydet Venäjään, ja hän on muun muassa vaatinut Venäjän-vastaisten pakotteiden purkamista. Venäjän presidentti Vladimir Putin ylisti Salvinia Venäjän ystäväksi vieraillessaan Roomassa viime viikolla.

Salvinin johdolla koottuun Identiteetti ja demokratia -ryhmään kuuluvat myös europarlamentin perussuomalaiset jäsenet.