Vuoden sketsihahmoa hakenut MTV3:n Putous-ohjelma repeäisi rankat katsojaluvut finaalihuipennuksessa viime lauantaina. Illalla parhaaseen katseluaikaan esitetty ohjelma keräsi tv-ruudun ääreen keskimäärin 1 347 000 katsojaa, kerrotaan mittauksia tekevästä Finnpanelista Uudelle Suomelle.

- Kyllä tällä vuoden katsotuimpiin varmaan pääsee, johtaja Jouni Talonen Finnpanelista sanoo.

Myös edellisenä viikonloppuna Putous ylitti miljoonan rajan. Tuolloin ratkesi se, että loppukilpailuun ylsivät Aku Hirviniemen esittämä Usko Eevertti Luttinen ja Armi Toivasen Leena Hefner o.s. Herppeenluoma. Jälkimmäinen selvisi toissapäivänä voittajaksi.

Yleisradion TV2:lla heti Putouksen jälkeen esitetty Uuden Musiikin Kilpailu UMK sai puolestaan keskimäärin 452 000 katsojaa. Luku on sama kuin esimerkiksi tammikuisena sunnuntaina TV2:lla näytetyllä naisten ampumahiihtokisalla ja vain vähän yli puolet saman kanavan Suomen Urheilugaala -lähetyksestä tammikuun puolivälissä. Jopa Tartu Mikkiin sai tammikuussa enemmän katsojia kuin nyt euroviisukarsintana toiminut UMK.

Pernilla Karlssonin voittoon päättynyt uudenlainen laulukilpailu oli siis katsojamäärältään vaatimaton. Tästä huolimatta Yleisradio kertoi UMK-luvusta tiedotteessaan positiiviseen sävyyn näin: "Yle TV2:n lähetyksellä katsojia oli parhaimmillaan lähes 550 000. Finaalia on katsottu paljon myös maamme rajojen ulkopuolella maailmanlaajuisen nettistreamin ansiosta".