Keskusrikospoliisi (KRP) selvittää vielä tänään kahden uuden kiinni otetun miehen yhteyksiä aiemmin Turun puukotuksesta vangittuihin. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo lisäksi Uudelle Suomelle, että aiemmin etsintäkuulutettu henkilö on yhä karussa.

Granrothin mukaan vielä tänään selvitellään kiinni otetun parivaljakon yhteyttä muihin miehiin. Hän ei yksilöi tarkemmin, millaista yhteyttä miesten välillä epäillään.

–Nyt sitä tarkennetaan, mitä se tarkoittaa. Millä tavalla he tietävät tai tuntevat tai ovat olleet tekemisissä, hän sanoo Uudelle Suomelle.

Kaksikon jäljille pääsystä Granroth on vaitonainen. Kiinniotosta Granroth kertoo vain sen, että kiinniotto tapahtui Turussa.

–Tässä rikostutkinnan kokonaisuudessa tuli nyt ilmi pari sellaista, ketä oli pakko nyt sitten tässä näin ottaa kiinni ja kuulustella ja sitten katsotaan, mihin asiat etenevät, kun ollaan saatu selvitystä heiltä, hän muotoilee.

Eilen tiistaina Turun puukotusten johdosta vangittiin pääepäilty ja kolme muuta marokkolaista miestä, joita epäillään osallisuudesta. Heidän osaltaan tuli Granrothin mukaan jo heti iskupäivänä perjantaina esiin seikkoja, joiden perusteella heidät otettiin kiinni. Granroth ei kerro tarkemmin, miten miesten jäljille päästiin.

Heidät otettiin kiinni Turusta yksityisasunnoista ja vastaanottokeskuksesta.

Jo viikonloppuna etsintäkuulutettiin lisäksi henkilö, joka on epäiltynä samalla rikosnimikkeellä kuin eilen vangitut miehet. Nimikkeet ovat terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat ja murhan yritykset.

–Häntä ei ole tavattu. Hän on vielä kateissa.

Granrothin mukaan KRP on kuitenkin saanut kansainvälistä tietoa, jonka mukaan kyseinen henkilö ei ole tällä hetkellä Suomessa. Myös hänen osaltaan yhteyksiä muihin tekijöihin ja tekoon selvitellään.

Lue myös:

Poliisi: Uusia kiinniottoja Turun puukotuksissa

Näkökulma: Li Anderssonin ja Touko Aallon liitto

Turun pääepäillyn hämärä rikostausta – Supo: Pahoinpitely ulkomailla tuskin nostaisi uhka-arviota

Kansanedustaja: Dublin-menettely ei toimi – hälytyskellojen soitava koko Euroopassa

”En unohda koskaan ylilääkärin lausuntoa pari tuntia iskun jälkeen”