Myös taksia ajava kuntapoliitikko Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) kertoo Twitterissä joutuneensa jälleen kerran rasismin kohteeksi lauantaina.

”Eilen taksikyydissäni ollut haukkui pystyyn ja kehotti minua palamaan kotiin Somaliaan puolustamaan isänmaatani. Pysäytin auton moottoritiellä ja pyysin tämän poistumaan kyydistä. Hän oli ihmeissään, ettei minulle kelvannut hänen rahoja. Sanoin, etten ota rasisteilta rahaa.”

Taksi Helsinki kuitenkin kertoi maanantaina, että tapaukseen liittyy epäselvyyksiä. LUE LISÄÄ:

Hussein on aikaisemminkin kertonut taksinkuljettajantyössään kohtaamastaan rasismista.

”Välillä ajan taksia, ja sen on minun tapani tavata kansaa ja keskustella ihmisten kanssa. Viimeksi torstaiyönä olin ajamassa, kun taksijonon ensimmäinen tuli ja kysyi: oletko somalialainen. Kun sanoin, että olen, hän sanoi, ettei tule raiskaajien kyytiin. Suoraan”, hän kertoi esimerkiksi vuonna 2015.

Lue myös:

Husseinin kokemukset nousivat esiin myös aikaisemmin syksyllä julkistetussa vihapuhetutkimuksessa. Tutkijoiden mukaan Husseinin näkemys perussuomalaisten rasistisuudesta synnytti poikkeuksellisen paljon häirintää Twitterissä.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Hussein tviittasi heinäkuussa olevansa sitä mieltä, että kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät sekä kannattajat ovat rasisteja. Helsingin poliisi sai asiasta useita tutkintapyyntöjä, mutta totesi, ettei rikosta ole syytä epäillä.

Hussein kertoi tuolloin Uudelle Suomelle, että joukossa on tappouhkauksia ja useampi uhkaus on viety poliisille joko hänen itsensä tai jonkun muun toimesta.

Lue lisää:

Päivitys ma 4.11.: Otsikkoa korjattu. Alkuperäinen otsikko oli: ”Pysäytin auton moottoritiellä ja pyysin poistumaan kyydistä” – Husu Hussein joutui jälleen rasistisen hyökkäyksen kohteeksi. Lisätty linkki jatkojuttuun samasta aiheesta.