Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) tapaa toimia liikenneverkkoselvityksen yhteydessä ihmetellään nyt, kun Berner eilen illalla ilmoitti keskeyttävänsä hankkeen.

Hallituskumppanit kokoomus ja perussuomalaiset ovat suhtautuneet hankkeeseen käytännössä yhtä kriittisesti kuin oppositiopuolueet. Bernerin toimintatapa herättää keskustelua pikaviestipalvelu Twitterissä.

– Sori vaan, mutta juuri nyt vaikuttaa siltä, että Berner ei osaa johtaa politiikassa. Ei ole tehtäviensä tasalla, politiikan tutkija Erkka Railo toteaa.

Suomen kielen dosentti ja kieltä ja vallankäyttöä tutkinut tietokirjailija Vesa Heikkinen väläyttää jo Bernerin eron mahdollisuutta.

– Pystyykö nöyryytetty ministeri jatkamaan hallituksessa? Ei tulosta, ulos? hän kysyy.

Entinen valiokuntaneuvos, aktiivinen politiikan tarkkailija Alpo Rivinoja arvioi, että liikenneverkkosotkulla on seurauksensa hallituksessa.

– Arvelen, ettei livehanke mennyt hallituksessa jälkiä jättämättä. Hallituskumppaneiden pelinumerot pantu luultavasti keskustassa mieleen, hän tviittaa.

Ammattiliitto Pron teollisuussektorin johtaja Markku Palokangas puolestaan toteaa:

– Toivoa sopii, että ministeri Berner ymmärtää nyt, että punaisia päin ei ajeta. Ei edes Juhan (Sipilä) luvalla.

Keskustalainen politiikan konkari Seppo Kääriäinen toteaa, että ratkaisu keskeyttää valmistelu on rauhoittava. Toisaalta se ei ole ratkaisu niihin ongelmiin, joita hanke yritti selättää, hän muistuttaa.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kritisoi niin ikään tänään Ylen Ykkösaamussa Bernerin toimintatapaa.

– Berner on hyvin määrätietoinen toimija. Hän valitsi sen tien, että halusi pitää valmistelun omissa käsissään. Tässä oli suuria kysymyksiä ja muutoksia, niihin ei oltu päästy kovin laajasti keskustelemaan, Orpo sanoi.

Lue lisää:

Niklas Herlin ihmettelee Sipilän ja Bernerin toimintaa – ”Ei ole olemassa Oy Suomi Ab:tä”

Petteri Orpo kritisoi Berneriä Ykkösaamussa: ”Vahingollista”

Lue myös:

Anne Bernerin selvitys keskeytetään - ”Onko hallituksessa johtamisongelma?”

Välitön palautevyöry Bernerin selvityksestä – kansalaiset kriittisinä

Kai Mykkänen haluaa uuden esityksen liikenneuudistuksista