Livelaboratorio Oy kertoo tehneensä esisopimuksen Radio Helsingin liiketoiminnan ostamisesta Kaupunkitarinat Oy:ltä.

Livelaboratorio pyörittää G Livelabia, joka on 180 asiakaspaikan klubitila. Livelaboratorion omistaja on Muusikkojen liitto. Hallituksessa istuu muun muassa tunnettu muusikko Maija Vilkkumaa.

– Radio Helsingillä on tärkeä paikka monimuotoisen musiikki- ja kaupunkikulttuurin äänenkannattajana, ja sitä halutaan entisestään vahvistaa. Onkin osuvaa, että juuri muusikot ovat kattojärjestönsä kautta mukana pelastamassa kanavan toimintaa, sanoo Livelaboratorion hallituksen puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

Radio Helsingin jatkon tarkemmista yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin. Tiedotteen mukaan suunnitelmissa on luoda uudenlaisia sisältömalleja hyödyntämällä G Livelabia ja sen tarjoamia mahdollisuuksia radion teossa.

Radio Helsinki on kamppaillut taloudellisten vaikeuksien kanssa. Kauppalehti kertoi elokuussa, että Kaupunkitarinoille oli kertynyt maksuhäiriömerkintöjä.

Helsingin Sanomat myi vuonna 2013 Radio Helsingin brändin ja liiketoiminnan Pro Radio Helsinki -liikkeelle. Vuoden 2014 tilinpäätöksessä yhtiöllä oli velkaa yli 700 000 euroa. Rahaa ja saamisia oli 26 000 euroa. Vuonna 2015 Radio Helsinki keräsi varoja joukkorahoituskampanjalla myymällä muun muassa 150 euron arvoisia osakkeita.