Radio Aallon aamuohjelma Dynastian juontajan Kimmo Vehviläisen tempaus on suututtanut kuntapoliitikko ja eduskuntavaaliehdokas Sanna Vauranojan (kok.).

Vehviläinen erosi kirkosta suorassa lähetyksessä.

- Dynastia tarjoaa aivan loistavaa juttua ja piristystä aamuun. Nyt suhteemme on kuitenkin ajautunut kriisiin ja harkitsen eroavani Dynastiasta. Syynä on Päivi Räsänen, Vauranoja kirjoittaa Vapaavuoron blogissaan.

Vauranoja kritisoi erobuumia kirkosta. Eroakirkosta.fi on viime päivinä aktiivisesti tiedottanut kohonneista eroluvuista. Syyksi nettipalvelu analysoi muun muassa kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen lausunnot. Räsänen on ennenkin saanut syytä niskoilleen erobuumeista.

- Kuinka moni suomalainen ottaa loparit työpaikasta, jossa työkaverina on joku todella outo tyyppi, jonka ajatuksia ei lainkaan ymmärrä? Kuinka moni ay-liittoon kuuluva erosi liitostaan, kun kävi ilmi, että ay-pomo Räty oli kiusannut omaa alaistaan? Siis vaikka jäsenmaksut on monen kohdalla kirkollisveroa huomattavasti suuremmat ja haittavaikutukset oman työpaikan tulevaisuudelle merkittävämmät kuin Päivi Räsänen konsanaan, Vauranoja kirjoittaa.

- Ymmärtäisin nämä reaktiot hyvin, jos Päivi Räsänen olisi arkkipiispa tai joku muu kirkon silmäätekevä. Mutta kun ei ole. Kirkon suurin pomo, arkkipiispa Kari Mäkinen sen sijaan on äärimmäisen humaani ja joviaali henkilö, Vauranoja jatkaa.

Hänen mielestään on omituista, että erobuumi osuu seurakuntavaalien kanssa yksiin.

- Niin siis sellainen demokraattinen ilmiö, jossa olisi voinut vaikuttaa kirkon linjauksiin ja arkisiin asioihin. Niin, mutta sellainen varsinainen vaikuttaminen päällä ja käsillä ei suomalaisia tunnu kiinnostavan. Paljon mukavampaa on vaikuttaa jaloillaan – ja jatkaa valittamista Päivi Räsäsestä, Vauranoja kirjoittaa.

Hän toivoo, että juontaja Kimmo Vehviläisellä on ”myös oikeita ja painavampia syitä erota kirkosta”. Vauranoja sanoo sellaiset syyt ymmärtävänsä.