Kelan uudeksi pääjohtajaksi valittu sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Outi Antila pääsee kovalle palkalle, kun hän aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa.

Kelan henkilöstöjohtaja Pasi Lankinen kertoo, että Antilan kuukausipalkka on hieman yli 18000 euroa. Saman verran saa nykyinen Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen.

Kelan pääjohtajan kuukausipalkka on noin 50 prosenttia suurempi kuin pääministeri Antti Rinteen (sd) 12173 euron kuukausipalkka.

Uutisoinnin mukaan Antilan nimitysprosessi herätti pahaa verta demarileirissä.

Eduskunnan nimittämät Kelan valtuutetut valitsivat Kelan pääjohtajaksi yllättäen äänin 8 - 4 Antilan, vaik­ka työ­va­li­o­kun­ta oli esit­tä­nyt valintaprosessin lop­pu­suo­ral­le Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainiota ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin johtajaa, professori Lasse Lehtosta.

Tainio oli pääministeripuolue Sdp:n ehdokas, jonka odotettiin tulevan valituksi.

Kokoomuksen äänenkannattaja Verkkouutiset kertoi dramaattisesta palaverista, josta marssittiin ulos ja huudettiin, kun selvisi, että Antilalla oli Kelan valtuutettujen enemmistön tuki.

Useat tiedotusvälineet ovat puineet tapausta, jonka kerrotaan olevan kipeä isku hallituskumppanien sdp:n ja keskustan väleille.

”Härskiä toimintaa. Meiltä on turha enää odottaa apuja”, nimettömänä pysyttelevä demari kommentoi Iltalehdelle.

”Osaamme kostaa takaisin”, sanoo toinen.