Liberan tuore sisältöjohtaja, kokoomusvaikuttaja Tere Sammallahti tyrmää Suomen Veikkaus-järjestelmän.

Mainoskohu on herättänyt laajan keskustelun Veikkauksen ympärillä. LUE LISÄÄ: Täystyrmäys Suomen Veikkaus-järjestelmälle: Ristiriitainen, sekaisin ja tuhoon tuomittu – ”Veikkaus vie ja muut vikisee”

Tänään uudessa tehtävässään aloittava Sammallahti huomauttaa, että nettipelaaminen on jo käytännössä murtanut pelimonopolin. Jos monopoli avattaisiin kilpailulle virallisesti, Suomella olisi mahdollisuus säätää verotusta, lisenssimaksuja ja mainosrajoitteita.

Sammallahden mukaan Veikkauksen keinot ja tavoitteet ovat ristiriidassa.

”Vedotaan pelihaittojen vähentämiseen, mutta silti Veikkaus käyttää 50-60 M€ vuosittain aggressiiviseen ja jopa omaa strategiaansa rikkovaan mainontaan. Yhtä hyvin voitaisiin perustaa valtion tupakkakauppa, joka mainostaisi körssiä aggressiivisesti muka vähentääkseen tupakoinnin haittoja”, hän sivaltaa Puheenvuoron blogissaan.

Veikkaus-varoilla tuetaan järjestöjä, liikuntaa, tiedettä ja taidetta vuosittain yli miljardilla eurolla, mitä Sammallahti arvostelee rankasti.

”Poliitikkojen käsien kautta järjestösektorin hyville veljille kanavoidut rahat edustavat maan tavaksi muodostunutta häpeilemätöntä ja avointa korruptiota, joka pitäisi lopettaa. Toisaalta vaikeampi dilemma on se, että haittoja pitäisi voida ehkäistä, mutta myös puolustaa ihmisten vapautta uhkapelata. Siksi uskon valistuksen voimaan ennemmin kuin pelikoneiden kieltämiseen kauppojen kassojen vierestä.”

Sammallahti antaa lukijoilleen simppelin neuvon. Uhkapelejä ei yksinkertaisesti kannata pelata kuin ammattimaisten pelaajien. Muiden pelaaminen on Samallahden mukaan turhaa.

”Siinä ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä. Talo voittaa aina, eikä tavan pelaajalla ei ole pitkässä juoksussa mitään mahdollisuuksia. Rahansa polttamalla saa edes hieman valoa ja lämpöä elämäänsä, Veikkauksen peleistä saa korkeintaan peliongelman. Suosittelen ennemmin, vaikka indeksirahastoja tai vakaiden pörssiyhtiöiden osakkeita.”

LUE MYÖS: Veikkaus-pomo KL:lle: Pelikoneiden määrä vähenee

Veikkauksen hallintoneuvoston jäsen avautuu: ”Tätä olen pyrkinyt tuomaan esille jokaisessa kokouksessa”

Veikkaus-pomo paljastaa, kuka keksi kohumainoksen – Ryöppy yllätti tekijät: ”Ei ollut tarkoitus kokeilla rajoja”

Leijonien ja Huuhkajien pelaajatkin kampanjoivat peliautomaatteja vastaan – Pääsponsori Veikkaus: Edunsaajat menettäisivät 300 milj. €