Poliisihallitus kommentoi katupartio Soldiers of Odinin videoviestiä, jossa sanotaan, että ”raiskaajien ja pedofiilien metsästys on alkanut”.

Poliisihallitus kertoo pyytäneensä Helsingin poliisilaitosta arvioimaan alkuviikon aikana, onko asiassa syytä epäillä rikosta sekä arvioimaan, mihin ennalta estäviin ja muihin toimiin video antaa aihetta.

LUE MYÖS: Kansanedustaja jakoi hätkähdyttävät luvut: ”Emme halunneet nähdä, millaista massarikollisuutta lasten seksuaalinen hyväksikäyttö Suomessa on”

Soldiers of Odin uhkaa ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja ryhtyä metsästämään henkilöitä, jotka houkuttelevat alaikäisiä netissä. Soldiers of Odin kertoo metsästävänsä houkuttelijoita valeprofiilien avulla eli tekeytymällä netissä nuoriksi tytöiksi.

Poliisihallitus toteaa, että videolla ”käyttäydytään väkivaltaan viittaavalla tavalla”.

”Poliisi suhtautuu väkivallalla uhkailuun vakavasti ja pyrkii estämään ennalta mahdollista väkivaltaa. Väkivallalla uhkailu on tuomittavaa riippumatta siitä tapahtuuko se uhkaavasti käyttäytyvänä katupartiointina vai samalla tavalla toimivana nettipartiointina”, poliisitarkastaja Pekka Heikkinen Poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

LUE MYÖS:

Tilastokeskuksen luvut julki: Ilmoitukset raiskauksista +7,5 % – Seksuaaliset ahdistelut ryöpsähtivät

Näkökulma: Koko eduskunnalta kaksi väkevää linjausta – ja yksi heikko lenkki

Näkökulma: Sietokyky ylittyy kaikilla – mutta poliitikkojen on yhä vaikea puhua seksuaalirikollisuuden ja turvapaikanhaun kytköksestä