Kirjailija Katariina Souri katsoo tulleensa törkeästi huijatuksi Supersiskot-mainoskampanjassa. Souri sanoo Uudelle Suomelle vaativansa kampanjan järjestäjiä vähintään oikaisemaan näkyvästi väärät tiedot.

–Mua ei ole koskaan raiskattu eikä pahoinpidelty, Souri kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

–Mutta nyt kyllä tuntuu, että minut on raiskattu. Kiitos Maria Drockila, puhelimitse tavoitettu Souri lisää Uudelle Suomelle.

Yrittäjä ja entinen missi Maria Drockila voitti Diili-ohjelman julkkisversion ja sijoitti voittorahansa Supersiskot-hankkeeseen. Hyväntekeväisyyskampanjan on tarkoitus ehkäistä nuoriin tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa. Katariina Souri suostui kampanjan mainoshahmoksi.

Souri kertoo muun muassa Helsingin Sanomien takakannessa julkaistussa kokosivun ilmoituksessa tarinan, jossa isäpuoli raiskaa pienen tytön. Kertomatta jää, toisin kuin ennalta oli sovittu, että tarina ei ole Sourin oma.

Souri kertoo Uudelle Suomelle, että Supersiskot-kampanjan tekstiluonnoksissa kerrottiin selvästi, että tarina ei ole Sourin oma. Asia mainittiin myös tekstissä, jonka Souri luki Diili-ohjelman finaalissa. Lopullisesta, julkaistusta ilmoituksesta tämä maininta puuttuu.

Sourin mukaan kampanjan järjestäjät eli Maria Drockila ja Zonta International -järjestö väittävät nyt, että Souri olisi suostunut epäselvään, huomiota herättävään kampanjointiin.

–Paskat mä sellaiseen olen suostunut, enhän mä hullu ole. Nyt ihmiset luulevat, että isäpuoli on raiskannut minut. Ei minulla edes ole isäpuolta, Souri sanoo Uudelle Suomelle.

Maria Drockila on myöhemmin tiistaina myöntänyt, että ilmoituksen viimeinen versio ei ollut Katariina Sourin hyväksymä. Drockilan mukaan ”viimeisimmät tekstimuutokset jäivät mainostoimiston inhimillisen erehdyksen takia lähettämättä Kata Sourin tarkastettavaksi”. Lue Drockilan kommentit täältä.

Myös Zonta International Piiri 20:n puheenjohtaja Marja Koivula vahvistaa Ilta-Sanomissa, että tarina ei ole Sourin oma, vaikka onkin tositarina. Samalla hän myöntää avoimesti, että tarkoituskin oli tuoda tarina esiin taustoja mainitsematta ja huomiota herättävästi.

–Se ei näy selkeästi, ettei tarina ole hänen. Tavoitteemme oli, että ilmoitus koskettaa vahvasti, Koivula sanoo IS:n mukaan.

–Miksi juuri se olennaisin lause on jätetty pois, Souri kummastelee Uudelle Suomelle.

Souri kertoo saaneensa kampanjan suunnittelun aikana järjestäjiltä useita luonnoksia kertomastaan tarinasta. Luonnoksissa mainittiin, että tarina ei ole tapahtunut Sourille itselleen. Lopullisen version Souri kertoo saaneensa vain massiivisena tiedostona, jota ei pystynyt suurentamaan tietokoneellaan.

Souri kertoo pyytäneensä tuloksetta Drockilalta versiota, jonka hän näkisi lukea. Diili-ohjelman nauhoituksissa lukemassaan tekstissä Souri kuitenkin korostaa, että tarina ei ole hänen. Kohtaa ei esitetty televisiossa, ja kampanjan lehti-ilmoituksesta maininta on jätetty pois.

–Surullista, että hyväntekeväisyyskampanjassa tehdään tällaista, Souri päivittelee.

Kirjailija vaatii kampanjan järjestäjiä korjaamaan virheen näkyvästi. Muista seuraamusvaatimuksista järkyttynyt kirjailija ei osaa vielä sanoa.