Pääministeripuolue sdp pitää puoluehallituksen kokouksen tänä iltana. Asiasta kertoo puoluesihteeri Antton Rönnholm Twitterissä.

Hallituksen kakkospuolue keskusta kertoi aiemmin tänään pitävänsä puoluehallituksen kokouksen. Odotuksena on, että siinä ratkeaa, onko keskustalla luottamusta pääministeri Antti Rinteeseen (sd) Posti-kohun seurauksena.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan keskusta haluaa jatkaa nykyisellä hallituspohjalla, mutta ratkaisua luottamuksesta pääministeriin ei vielä syntynyt ryhmäkokouksessa, joka järjestettiin tänään iltapäivällä eduskunnassa.

Hallituksen asema on tullut kysymykseen, sillä pääministerin ja omistajaohjausministerin lausunnot ovat olleet ristiriitaisia valtionyhtiö Postista ja sen suunnitelmista muuttaa pakettilajittelijoiden työehtosopimusta. Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) erosi perjantaina.

Postissa oli tänä syksynä päällä kova työriita ja lakko tes-siirron takia. Postin tilanne saatiin ratkaistua niin, että siirto toiseen työehtosopimukseen peruttiin.