Kärkkäistä kannanotoistaan tuttu vasemmistolaisprofessori Heikki Patomäki kritisoi Puheenvuoro-blogissaan kovin sanoin Suomen Kreikka-linjaa ja valtiovarainministeri Antti Rinnettä (sd.).

- Kriisin kaikissa vaiheissa on seisottu tiukasti Angela Merkelin Saksan ja EKP:n rinnalla ja ajettu Kreikkaan ja muihin kriisimaihin massiivista yksityistämisohjelmaa ja sosiaalista katastrofia, Patomäki väittää.

Patomäen mielestä SDP on puolueena muuttunut ”taannehtivan kehityksen airueksi”.

- Edes pientä merkkiä sen tajuamisesta, että kriisipaketit ovat olleet Kreikan ahdingon keskeinen syy, ja että kriisipaketeilla on pelastettu ensisijaisesti saksalaisia pankkeja, ei demarien ajattelussa näy. Tässä kulminoituu SDP:n moraalinen vararikko, Patomäki kirjoittaa.

Hänen mielestään säästökuripolitiikka vaikuttaa myös Suomessa siten, että ”Suomi seuraa hitaasti mutta varmasti Espanja-tyylistä spiraalia alaspäin”.

- Merkelin ja Rinteen linja uhkaa suistaa EU:n katastrofiin, Patomäki väittää.

Hän kertoo toivovansa, että Kreikan vaalit voittanut Syriza-puolue ”onnistuu rohkeassa yrityksessään muuttaa Euroopan kurssia edes muutaman askeleen sosiaalidemokraattisempaan suuntaan”.