Saksan Karlsruhessa työskentelevä professori Antti Vihinen heittää Uuden Suomen Puheenvuorossaan poikkeuksellisen kovan väitteen.

Lahden Sibeliustalon ex-toimitusjohtaja kirjoittaa kirkon sisäisen herätysliikkeen, niin kutsuttujen viidesläisten kaapanneen Lahden kunnallispolitiikan haltuunsa ja näivettäneen sen.

Vihinen kirjoittaa Lahdesta Nuotta-lehden Älä alistu -kampanjaa käsittelevässä blogikirjoituksessaan.

- Osittain tämän fundamentalisti-kampanjan juuret juontavat Suomen Lahteen. Suomeen - - on pesiytynyt rapakon takaa kirkon sisäinen herätysliike "viidesläiset", joiden päälinnakkeet sijaitsevat Lahdessa. Älä alistu -höpötyksen taustalla ovat nämä voimat.

- Kristillisdemokraatti ja homoseksuaalisuuden vastaisen kampanjan päähahmo Päivi Räsänen on tämän porukan suuri sankari.

Vihisen mukaan viidesläiset ovat valloittaneen paikallisen lehden Etelä-Suomen Sanomat. Lehden vastaava päätoimittaja Heikki Hakala tyrmää väitteen Uuden Suomen haastattelussa.

Lahden kunnallispolitiikkaan on Vihisen mielestä aina kuulunut uskonto.

- Lahdessa oikeistolaisryhmittymien tausta on käytännössä aina tämä kristillis-fundamentalistinen suuntaus, Vihinen laukoo.

- Se on myös epäilemättä suurin syy siihen, miksi Lahdesta ei enää pitkään aikaan ole tullut ministereitä tai valtakunnan, saati Euroopan tason vaikuttajia.

Lue Antti Vihisen koko kirjoitus Puheenvuorosta.