Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump vannoo, ettei hän jätä presidenttikisaa kesken.

– En. Koskaan. Jätä. Tätä. Kisaa, Trump sanoo painokkaasti Washington Postin haastattelussa.

Tänään julkaistu haastattelu tehtiin viime viikolla sen jälkeen, kun Trump oli ehdottanut valtiollisen rekisterin perustamista kaikkien muslimien seuraamiseksi. Viime päivinä hän on saanut erittäin kovaa arvostelua sen jälkeen, kun hän linjasi, että kaikilta muslimeilta tulisi evätä pääsy Yhdysvaltoihin.

Valkoisen talon tiedottaja totesi pian tämän jälkeen Trumpin olevan epäkelpo presidentiksi. Puolustusministeriöstä arvioitiin Trumpin vaarantaneen kansallista turvallisuutta.

Presidentinvaalit järjestetään Yhdysvalloissa ensi vuoden lopulla ja tällä hetkellä Trump kampanjoi, jotta hänet valittaisiin republikaanisen puolueen ehdokkaaksi. Trump johtaa mielipidemittausten mukaan republikaanien kisaa, ja häntä kannattaa noin kolmannes.

Republikaanisen puolueen merkittävät johtajat ovat jo tuominneet Trumpin muslimilausunnot Yhdysvaltain perustuslain vastaisiksi.

– Meidän täytyy aggressiivisesti käydä radikaalia islamistiterrorismia vastaan, mutta ei amerikkalaisten perusarvojen kustannuksella, totesi republikaanisen puolueen puheenjohtaja Reince Preibus Washington Examinerin haastattelussa.

Keskiviikkona Trump väläytti sosiaalisessa mediassa mahdollisuutta jatkaa presidenttikisaa itsenäisenä ehdokkaana.

– Uusi mielipidemittaus kerto, että 68 prosenttia kannattajistani äänestäisi minua, jos jättäisin republikaanisen puolueen ja olisin ehdolla itsenäisesti, Trump totesi Twitterissä ja Facebookissa.