Niclas Grönholmin viikonloppu rallicrossin MM-osakilpailussa Barcelonassa oli vaikeuksien sävyttämä.

Grönholm sijoittui osakilpailussa lopulta sijalle 15, josta tuloksena kaksi MM-pistettä.

Suomalaisen vaikeudet Espanjassa alkoivat ehti kättelyssä, sillä jo ennen harjoituksia Grönholmin Olsbergs MSE –tallin Ford Fiestasta rikkoutui ohjaus. Inkoolaisen harjoitukset typistyivät neljän kierroksen mittaiseksi.

- Ohjauksen rikkoutuminen sotki harjoitukset ja samoja ongelmia oli tallin muissakin autoissa. Tämä viikonloppu tuhrautui kaikenlaisiin vaikeuksiin ja homma meni sen myötä pieleen. Lähdöt onnistuivat, mutta sitten oli kontaktia ja muuta. Aikamoista opettelua monilta osin, Grönholm tilitti tuntojaan.

Grönholmin vauhti koheni erien edetessä, mutta radan kastelu ennen neljättä erää vei loputkin mahdollisuudet tehdä kova aika.

- Oli erikoinen liike järjestäjiltä mennä kastelemaan rata ennen meidän erää. Kierrosajat olivat meillä 15 sekuntia muita hitaampia. Aika kierroksilla siinä kävi moni ja syystäkin, Grönholm tuumi.

Kisan voittoon ajoi Ruotsin Mattias Ekström ja kakkoseksi saman maan Timmy Hansen. Kolmanneksi tuli Venäjän Timur Timerzyanov. Toomas Heikkinen ajoi yhdeksänneksi.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Latviassa.

Rallicrossin MM-sarjan Barcelonan kisa

1. Mattias Ekström

2. Timmy Hansen

3. Timur Timerzyanov

4. Janis Baumanis

5. Robin Larsson

6. Johan Kristofferson

....

9. Toomas Heikkinen

....

15. Niclas Grönholm

Katso tästä muita juttuja rallicrossin MM-sarjasta.