Liikenne- ja viestintäministeriö ryhtyy valmistelemaan muutosta raskaiden ajoneuvojen rengasvaatimuksiin, todetaan ministeriön tiedotteessa.

Rengasvaatimusten muutos tarkoittaisi sitä, että joulu-helmikuun aikana kuorma- ja linja-autojen vetävillä akseleilla tulisi käyttää talvirenkaita, joiden kulutuspinnan urasyvyys olisi vähintään 5,0 mm. Ajoneuvon ja perävaunun kaikilla muilla akseleilla olisi käytettävä renkaita, joiden urasyvyys olisi vähintään 3,0 mm. Muutos koskisi myös traktoreita, joiden rakenteellinen nopeus on yli 60 km/h, tiedotteessa sanotaan.

Ministeriön mukaan Suomen rengasvaatimukset ovat talviajan osalta lievemmät kuin useissa Euroopan valtioissa. Nykyisissä määräyksissä ei tehdä eroa talven ja muiden vuodenaikojen välillä. Ympäri vuoden voimassa olevan määräyksen mukaan urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 mm.

Talvirenkaiden käytön ja urasyvyyden lisäämisen tavoitteena on, että raskaan liikenteen rengastusta parantamalla sujuvoitetaan raskaan liikenteen etenemistä ja parannetaan liikenneturvallisuutta.

- Tutkimuksen mukaan sekä kotimaisten että ulkomaisten ajoneuvojen renkaat täyttävät laajalti jo nyt esitettävät uudet vaatimukset, ministeriö toteaa.

Rengasvaatimusten muutosten on tarkoitus tulla voimaan vielä tämän vuoden puolella, mutta niin että yritykset ennättävät reagoida mahdollisiin muutoksiin ajoissa.

Lue tästä muita juttuja talvirengaspakosta.