Helsingin kaupunginhallituksen Guggenheim-äänestyksessä ratkaisevassa asemassa ollut Laura Kolbe (kesk.) kuvailee eilistä ”pirulliseksi päiväksi”, joka oli ”täynnä henkisiä nousuja ja laskuja. Kaupunginhallitus hyväksyi Guggenheim-esityksen ja päätti siirtää asian valtuuston päätettäväksi eilen maanantaina.

– Asetelma ei herätä minussa mitään suurempia intohimoja, paitsi halun antaa vilpitöntä tukea, kun nuokkuvaa pääkaupungin kulttuurikenttää virkistettäisiin. Siksi museokuvion herättämä valtava tunnevyöry on tullut yllätyksenä, Kolbe kertoo Facebookissa.

– Joku aatehistoriantutkija saisi väitöskirjan kaikesta siitä, mitä G:ssä puretaan: anti-amerikanismia, kapitalismikammoa, porvarikaunoja, suurten ikäluokkien kansallisromanttista kaipuuta, konservatiivista taide- ja kulttuurikuvaa ja paljon muuta, hän lisää.

Äänestys oli täpärä: puoltava kanta voitti 8–7. Eilen päivällä kaikkien muiden kanta asiaan oli selvä, mutta Kolbe ei halunnut kertoa kantaansa etukäteen.

Kolbe korostaa, että kulttuuri elää ajassa, minkä tulisi näkyä Helsingin kaupunkikuvassa.

– Asetun puolustamaan kaupunkia ja sen valmistelukoneistoa, matkailu- ja palvelualan elinkeinoja, rakennusosaajia ja monia muita, jotka näkevät hankkeessa mahdollisuuksia uusiin avauksiin, Kolbe kirjoittaa.

Lue myös: Kolbe ratkaisee Guggenheimin tänään – Tätä mieltä hän on ollut ”Guggiksesta”

Lue myös: Uusi käänne Guggenheim-esityksessä: Vain yksi epävarma jäljellä kaupunginhallituksessa

Kaikki Uuden Suomen uutiset Guggenheim-hankkeesta löydät tämän linkin takaa.