Neuvonantajana presidentti Martti Ahtisaaren perustamassa konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä työskentelevä Hussein al-Taee on nimitetty sdp:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudellamaalla, tiedottaa Uudenmaan sdp.

”Harkitsin ehdokkuutta pitkään. Koin lopulta tärkeäksi lähteä mukaan politiikkaan nyt, kun yhteiskunnallista keskustelua leimaavat jakolinjat. Tuon suomalaiseen päätöksentekoon vahvat neuvottelutaitoni ja kyvyn sovittaa yhteen erilaisia näkemyksiä. Haluan toimia sillanrakentajana aikana, jolloin monet tahtoisivat rakentaa muureja”, al-Taee kommentoi tiedotteessa.

35-vuotias al-Taee syntyi Irakissa ja saapui Suomeen 10-vuotiaana pakolaisena yhdessä perheensä kanssa.

”Isäni ja äitini korostivat meille lapsille pienestä asti, että meidän on annettava takaisin tälle maalle, koska Suomi on antanut meille turvan. Olen pyrkinyt toteuttamaan tätä rauhanneuvottelijan työssäni sekä asiantuntijana julkisessa keskustelijana. Nyt haluan panna itseni peliin myös lähtemällä päätöksentekoon”, al-Taee sanoo.

Al-Taeelle tärkeää politiikassa on yhteiskuntarauhan vahvistaminen, koulutukseen panostaminen ja tehokas ilmastopolitiikka.

LUE MYÖS:

Uusi ennuste: ”Sdp:lle harmaita hiuksia” – Nyt näkyy myös vihreissä pomppu

Pienpuolueet laajaan vaaliliittoon: ”Todellinen mahdollisuus saada kansanedustaja Helsingistä”

Pekka Haavisto yllätti LM:n gallupissa – Tutkija: Donald Trumpin tapaista hahmoa suomalaiset vähiten haluaisivat