Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa reagoi hallituksen päätökseen lieventää ravintoloiden aukioloa Uudellamaalla.

Uudenmaan ravintoloiden uusi sääntely tulee voimaan tänään klo 18, mikä mahdollistaa anniskelu- ja aukioloaikojen pidentämisen jo tänä iltana, MaRa toteaa.

”Tartuntatautilain mukaiseen sääntelyyn palaaminen on helpotus Uudellamaalla toimiville yrittäjille ja työntekijöille. Se mahdollistaa tuhansien työntekijöiden kutsumisen työttömyyskortistosta töihin”, kiittelee MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi tiedotteessa.

Lappi kuitenkin kritisoi erittäin voimallisesti hallitusta edelleen koronarajoitusten kireydestä. Nyt MaRan mukaan tulisi höllentää ravintolarajoituksia Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä.

”Valtioneuvosto sääntelee edelleen Kanta- ja Päijät-Hämeen ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja tartuntatautilain vastaisesti”, MaRa katsoo.

”Eduskunta ja erityisesti sen perustuslakivaliokunta ovat todenneet useita korona-ajan lakiesityksiä käsitellessään, että rajoitustoimet merkitsevät vakavaa puuttumista elinkeinovapauteen ja omaisuudensuojaan sekä työntekijöiden oikeuteen työhön. Tämän vuoksi niiden on oltava oikeasuhtaisia ja välttämättömiä. Ne on purettava heti, kun ne eivät ole oikeasuhtaisia ja välttämättömiä. Näyttää siltä, että valtioneuvosto ylläpitää kireitä rajoitustoimia perustuslaista ja muusta lainsäädännöstä piittaamatta. Rajoitustoimista on aiheutunut katastrofaalisen suuret taloudelliset tappiot yrittäjille ja työntekijöille. Henkisten vaurioiden korjaaminen kestää kauan. Erityisen karvasta tämä on sen vuoksi, että yrittäjät ja työntekijät ovat ajautuneet tähän tilanteeseen ilman omaa syytään”, laukoo Lappi.

MaRan mielestä myös kokoontumisrajoitusten sääntely on ollut perusteettoman kireää korona-aikana.