Real Madrid voitti jalkapallon Mestareiden liigan toisen kerran peräkkäin. Se voitti Cardiffissa pelatussa loppuottelussa Torinon Juventuksen tyrmäävästi 4-1.

Ottelun ensimmäinen puoliaika tarjosi upeaa viihdettä. Pelin alku sujui Juventuksen hallinnassa, mutta 20. minuutilla Cristiano Ronaldon upea laukaus siirsi Realin johtoon.

Juventuksen tasoitusmaali oli ottelun komein osuma. Mario Madzukic maalasi 27. minuutilla saksipotkulla.

Toisen puoliajan alussa Real Madrid piti palloa. Juventus oli liiankin passiivinen ja maksoi siitä kovan hinnan.

Casemiron kova laukaus muutti 61. minuutilla suuntaa Sami Khedirasta ja siirsi Juventuksen 2-1 -johtoon. Kolmisen minuuttia myöhemmin peli oli taputeltu, kun Ronaldo osui Luka Modricin järjestämästä paikasta.

Loppuun mahtui epäurheilijamainenkin teko. Real Madridin Sergio Ramos kaatui näyttävästi Juan Cuadradon hipaisusta. Cuadrado sai perusteettomasti toisen keltaisen korttinsa ja Juventuksen takaa-ajo suli viimeistään siihen.

Lopussa Real Madridille maalasi vielä Marco Asensio. Ottelun ratkaisun kannalta sillä ei ollut enää merkitystä.

Juventuksen leirissä tunnelma oli alamaissa. Joukkue ei ole voittanut Mestareiden liigaa vuoden 1996 jälkeen.

Juventus oli päästänyt Mestareiden liigassa ennen finaalia vain kolme maalia ja nollannut jopa FC Barcelonan. Finaalissa omiin meni neljä.

Real Madridista tuli ensimmäinen joukkue, joka on voittanut nykymuotoisen Mestareiden liigan kahdesti peräkkäin. Joukkue voitti tänä vuonna myös Espanjan mestaruuden.

Ronaldo voitti Mestareiden liigan maalikuninkuuden yksin ohitettuaan finaalissa Lionel Messin. Ronaldo on tehnyt urallaan hämmästyttävät 600 maalia.

Ronaldo on nostellut pyttyjä viime aikoina ahkerasti. Vuoden sisään Ronaldo on voittanut Mestareiden liigan kahdesti ja Espanjan mestaruuden. Viime kesänä hän voitti myös EM-kultaa Portugalin maajoukkueessa.